Vilka är de viktigaste typer av bakterier?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-16
Mikroskopi-uk. org. uk anges att "Bakterier finns överallt omkring oss. De finns i luften, på våra kroppar, och på de ytor som vi beröring. " Dessa bakterier har studerats, namngivna och kategoriserade efter mikrobiologer. Vårdpersonal nytta av att lära om vanliga typer av bakterier eftersom förståelsen dessa mikroorganismer hjälper dem att värdera och åtgärda olika bakterieinfektioner.

Kocker

kocker bakterier klotformig. Kocker bakterier kan identifieras som antingen grampositiva eller gramnegativa. Staphylococcus är en form av grampositiva kocker som kan smitta människor. Staphylococcus infektioner drabbar olika delar av kroppen och orsaka irritation i huden eller ibland ögonen. Streptococcus är en annan form av grampositiva kocker, som ofta skapar halsinfektioner. Neisseria meningit och Neisseria gonorré är former av gramnegativa bakterier som orsakar meningit (vilket påverkar hjärnan och ryggmärgen) och gonorré (en sexuellt överförbar infektion).

Baciller

baciller är stavformade bakterier som kan mäta mellan 5 och 30 mikrometer långa. Bacilli kan vara antingen gramnegativa eller grampositiva. Corynebacterium diphtheriae är en typ av grampositiva stavar. Denna typ av bakterier som förorsakar difteri, som påverkar näsa och hals. En annan typ av grampositiva stavar är Lactobacillus. Lactobacillus är en ofarlig bakterie som finns i matsmältningssystemet. Vissa gramnegativa stavar är enterobakterier (ansvarar för olika typer av matförgiftning) och haemophila influenzae (som orsakar infektioner i luftvägarna).

Spirochaetes

Spirochaetes bakterier inkluderar vibrios bakterier, som är formad som en böjd stav, och Treponema, som är spiralformade. Vibrios cholerae bakterier trivs i stillastående vatten och kan orsaka kolera. Kolera är en vanlig tarminfektion i fattiga områden. Treponema görs ofta av fästingar och orsakar borrelia, vilket ibland resulterar i paralys om de lämnas obehandlade.

Andra typer av bakterier

Andra mindre vanliga typer av bakterier skisserat Typesofbacteria. co. uk är rickettsier (som orsakar tyfus) , och mykoplasma (orsakar pnumonia). Rickettsier kan leva endast inuti andra levande celler och mykoplasma inte har en cellvägg.

Previous:nothing Next:Vilka är de kvalitetsmått som används för akuten?

Relaterade artiklar


 • bröst röntgen teknik
 • hur man återställer Clearblue bildskärmen
 • tecken på en förorenad strand
 • Vad gör av hormoner som produceras av sköldkörteln?
 • sätt att bli av med huvudlöss
 • hur man bygger muskelmassa efter 40
 • hur reparera repor på glasögonglas
 • hur man trimmar en inåtväxta tånagel
 • innebörden av ett IQ-test
 • midja övningar för män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com