användningsområden för Vicks vaporub

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-22
Vicks VapoRub är en mentholated aktuell kräm eller salva som använts i årtionden att lindra symptomen av förkylning och influensa. Den välkända blå burken kan köpas på apotek, snabbköp och även närbutiker. Förutom att minska överbelastningarna i samband med förkylningar, det finns också några okonventionella användningsområden för Vicks VapoRub.

Huvudvärk

Några huvudvärk drabbade har funnit att en liten mängd Vicks VapoRub masseras in i tinningarna och pannan kan hjälpa till att lindra deras smärtan. Det starka mentol doft hjälper till att lindra bihålorna tryck, som är den underliggande orsaken till smärtan.

Insekt avskräckningsmedel

Applicera en liten mängd Vicks VapoRub att din hud och kläder innan du går utanför, att avvärja myggor. Om du blir biten av en mygga kan Vicks VapoRub användas för att behandla området för att lindra klåda.

Tånagelsvamp Behandling

Den blandning av kamfer, eukalyptus och mentol i Vicks Vaporub kan hjälpa att bli av med tånagelsvamp hos vissa personer. Receptbelagda läkemedel för tånagelsvamp är dyra och tar lång tid att arbeta, men behandling med Vicks VapoRub kan visa resultat inom 10 dagar till sex veckor. Forskare vid University of Michigan gjort en undersökning av den dagliga användningen av Vicks VapoRub för tånagelsvamp. I studien konstateras att av 85 försökspersoner, rapporterade 32 att deras tånagelsvamp botades på några månader.

Stickor och papper Cuts

Infektion kan uppstå papper nedskärningar eller stickor om de lämnas obehandlade. Doppa en liten mängd Vicks VapoRub på det drabbade området för att påskynda läkningen.

Hus sällskapsdjur Använder

House utbildning en hund kan vara en frustrerande uppgift, men Vicks VapoRub kan göra det lättare. Sätt en öppen flaska Vicks där djuret tycker om att markera sitt territorium och lukten kommer att avskräcka aktivitet . Detta fungerar även bra med katter som ibland inte använder kattlådan .

Mjäll Behandling

En blandning av Vicks VapoRub och mineralolja masseras in i hårbotten kan bidra till att eliminera mjäll om det används ofta . Shampoo håret med ett milt schampo efter varje behandling .

Tennis Elbow

Vicks VapoRub kan vara till hjälp för att lindra muskelvärk och smärta . Gnid en liten mängd av kräm eller salva på det drabbade området före och efter träning för att minska smärta i samband med tennisarmbåge .

nariga läppar

spruckna och torra läppar kan vara smärtsamt om de lämnas obehandlade . En liten mängd Vicks VapoRub kan lägga fukt till läpparna för att lindra smärtan . Ansök Vicks VapoRub på läpparna innan extern verksamhet och igen efter att ha återvänt inomhus . Det kan hjälpa att förhindra sprickor från att visas i mungipan på grund av svåra väderförhållanden.

Previous:nothing Next:faktorer som ökar ämnesomsättningen

Relaterade artiklar


 • drogmissbruk i gymnasiet
 • midja övningar för män
 • Vilka är farorna med torra radera markörer?
 • synundersökning krav
 • roliga övningar för seniorer
 • Vilka är de viktigaste typer av bakterier?
 • Hur du donerar ägg för pengarna i Arizona
 • faktorer som ökar ämnesomsättningen
 • etiska organdonation
 • typer av ögondroppar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com