buggar som ser ut som vägglöss

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-23
Vägglöss är parasiter av människor som livnär sig på blod genom att bita genom huden. De är rödbrun till färgen, vinglös och formad som en oval, som liknar hur andra mänskliga parasiter som lever på huden visas. Andra fel som ser ut som vägglöss omfattar huvud och kropp löss (Pediculus humanus och Pediculus humanus corporis) och skabb (Sarcoptes scabiei).

Pediculus humanus

Pediculus humanus, mer känd som huvudlöss, vanligen drabbar barn i skolan . Symtom omfattar intensiv klåda i hårbotten, som liknar en säng bugg bita i hårbotten. Enligt Mayo Clinic, den vuxna löss är ungefär lika stor som vägglöss, ungefär lika stor som en jordgubbe utsäde och upp till 1:8 av en tum lång. De är rödaktiga även brun färg. Till skillnad från vägglöss, löss resa fästs runt för människors hår, särskilt i nacken och bakom öronen. Huvudlöss oftast sprids via head-to-head kontakt. Mindre vanliga former av överföring mellan individer omfattar utbyte av hattar, kläder, kammar eller borstar, barrettes och hörlurar. Dessutom kan huvudlöss spridas genom inredning såsom stolar, soffor, sängar, handdukar, filtar och kuddar.

Pediculus humanus corporis

Pediculus humanis corporis, som oftast hänvisas till som kroppen löss, är en parasit som foder av humant blod. Klåda och utslag är de viktigaste symptomen på infektion, liknande symtom på bett säng bugg. De fäster på huden, ofta i närheten av där kläder sömmar är belägna. Enligt Centers for Disease Control, kan kroppen löss bifoga även kroppsbehåring. Vuxna och unga kropp löss är ungefär lika stor som vägglöss och ibland brun till brunt, som liknar en brun sesamfrö. I USA, kroppen löss oftast bara drabbar människor som inte kan bada eller byta kläder ofta. I likhet med vägglöss, kroppen löss sprider sig till andra genom delning av lakan eller kläder. Centers for Disease Control and Prevention anger att människor som badar minst en gång per vecka är inte troligt att bli angripna av kroppen löss.

Sarcoptes scabiei

Sarcoptes scabiei är den parasit som orsakar infektionen skabb. Skabb är en kliande hudutslag eller kliande knölar på huden som ser ut som finnar. Den Sarcoptes scabiei kvalster fäster på huden över hela kroppen, och är rödbrun till färgen och ca 1:10 av en tum lång, ungefär storleken på en nymf vägglus. Skabb sprids till människor genom hud-mot-hud och sexuell kontakt. De kan också spridas genom utbyte av sängkläder eller kläder, eller i trångt som flyktingläger eller natthärbärgen. Enligt National Library of Medicine, sjukhem, sjukhus och barnavårdscentral är gemensamma källor för skabb utbrott. Skabb infektioner kan behandlas med receptbelagda krämer. Kläder och sängkläder bärs av smittade människor kräver tvättning i varmt vatten och torkning vid den högsta inställningen rekommenderas för kläder objektet.

Previous:nothing Next:faser av sörjande

Relaterade artiklar


 • rostvatten problem
 • Damm och eksem
 • innebörden av ett IQ-test
 • korrekt hållning när de står och sitter
 • Har du skölja disken i varmt eller kallt vatten?
 • nycklar till felsökning löpband
 • hur reparera repor på glasögonglas
 • hur man återställer Clearblue bildskärmen
 • Vilka är de kvalitetsmått som används för akuten?
 • roliga övningar för seniorer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com