daglig verksamhet för pensionärer

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-04
seniorer bör engagera sig i olika dagliga aktiviteter för att vara fysiskt aktiv och intellektuellt engagerad med deras värld . Alla pensionärer , även de som använder rullstol kan delta i aktiviteter som dans, sång eller volontärarbete sin tid till en värdig sak . Enligt helpguide. org , äldre medborgare som fortfarande är aktiva och socialt engagemang är mindre risk att drabbas av depression .

Line Dancing

Line dans är en aktivitet som seniorer kommer att njuta av även om de har begränsad rörlighet. Många av de koreograferade dansnummer inte kräver kraftfulla fysiska rörelser. De flesta, om inte alla, kan rad danser anpassas för äldre medborgare som är beroende av rullstol eller rollator. De positiva hälsoeffekterna av linje dansa, enligt hemsidan linedanceinstructions. weebly. com, bland annat ökad muskelstyrka och gemensamma flexibilitet, förbättrad benstyrka, viktnedgång, och bättre samordning och rörlighet. De känslomässiga fördelarna är nästan omätbar. Line dans är en gruppaktivitet där seniorer kan njuta av sällskap vid en rolig aktivitet. Den hjälpguide webbplats föreslår att pensionärer som engagerar sig i grupp sociala aktiviteter är mindre benägna att drabbas av depression och negativa hälsoeffekter i samband med depression.

Allsång

En allsång blir seniorer knacka tårna och njuta av sällskap med andra. Familj, vänner och volontärer kan leda en allsång på ett vårdhem eller som en vecka aktivitet vid en lokal pensionärsföreningar centrum. Oldies låtar är ett säkert val och många äldre kommer att minnas orden till sångerna . Skriv ut texter med stort typsnitt och distribuera texter till deltagarna i början av verksamheten. Uppmuntra äldre att föreslå låtar till gruppen eller att leda allsång själva . Musik för allsång kan även CD samlingar av musik . Allsång DVD karaoke stil är tillgängliga i handeln och Internet -butiker .

Animal Shelter Volontärdagen

Seniorer kan bero på många hälsofördelar interagerar med djur . Om fakta, så säger humana. com hemsida att animaliskt följeslagare kan lindra ensamhet och förbättra hjärt-och kärlhälsa . Många sjuksköterskor och långsiktig omsorg samt ledande centra medborgare har infört djur umgänget program för sina medborgare och medlemmar .djurhem är nästan alltid i behov av volontärer som hjälper sköta om djuren . En styrelseledamot i ett senior center eller en medlem av en ledande grupp kan ordna en vecka volontär schema med en lokal djurhemmet. Seniorer kan frivilligt gå till djurhemmet varje vecka och hjälpa bada och mata djuren . Seniorerna kommer att gynna genom att tillhandahålla en tjänst som behövs , och djuren kommer att gynnas av omsorg och kärlek som äldre medborgare kan ge dem.

Previous:nothing Next:fiskolja för huden

Relaterade artiklar


 • kroppstemperatur mätverktyg
 • hur man ska tolka en genogram
 • rastlös sovande barn
 • hur man återställer Clearblue bildskärmen
 • nycklar till felsökning löpband
 • Syftet med ögonfransar
 • etiska organdonation
 • inkubator utveckling
 • Ovitrelle instruktioner
 • hur man tvättar händerna vägen läkare rekommenderar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com