faktorer som ökar ämnesomsättningen

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-22
Din ämnesomsättning styr hur din kropp och använder energi . Detta omfattar allt från att hålla ditt hjärta slå för att hålla benen spottar i den sista delen av ett maratonlopp . Öka din ämnesomsättning kan hjälpa dig att bränna kalorier , ersätta fett med muskler och ger dig mer energi . Det är bäst att tänka på metabolism i termer av att det är effektivt eller ineffektivt , eftersom det inte bara konverterar mat till energi utan också påverkar hur effektivt du bränner detta bränsle . Medan din ämnesomsättning påverkas av din ålder , kön och andel kroppsmassa , det finns åtgärder du kan vidta för att maximera din ämnesomsättning effektivitet .

ofta , små måltider

För att hålla din ämnesomsättning igång och din energi nivåer konstant , äter var 3 till 4 timmar . Liten men täta måltider att hålla din ämnesomsättning verkar i hög växel . Totalt du bränner mer kalorier eftersom din ämnesomsättning ständigt omvandlar mat till energi istället för att lagra det som fett . Hoppa över måltider eller gå 4 timmar eller mer utan att äta faktiskt saktar din ämnesomsättning. Äta oftare inte bara ökar din ämnesomsättning , men bidrar till att minska kaloriintaget och kroppsfett nivåer . En bra riktlinje för måltider. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag

äter frukost

Vad du än gör, hoppa inte frukost. När du sover, bromsar din ämnesomsättning på grund av brist på mat. I huvudsak går din kropp i svält-läge och din ämnesomsättning saktar till en genomsökning för att bevara energi. Din bästa insats: Ät en hälsosam frukost packad med magert protein och komplexa kolhydrater, eftersom de kommer att hålla dig fylligare längre. En bra frukost kan innehålla äggvita med tärnad lök och paprika med stål-cut havre och fisk kapslar olja. Detta kommer att ge dig en bra balans av magert protein, komplexa kolhydrater och hälsosamma fetter.

Hälsosamma måltider

Ät mindre feta, bearbetade livsmedel och äter mer kvalitet protein, fiberrika frukter och grönsaker. Du äter färre kalorier och bränsle kroppen med näringsämnen som ökar din ämnesomsättning och hjälpa dig att bränna fett. Begränsa din konsumtion av förädlade livsmedel, sockerhaltiga livsmedel, alkohol och koffein. Det bästa livsmedel för att öka din ämnesomsättning är fisk, mörkgröna bladgrönsaker, tomater, blåbär och andra frukter, fiberrik säd hela, paprika kryddig och grönt te.

Motion

Snabbstarta din ämnesomsättning med motion. Inte bara kommer det öka din ämnesomsättning, men det hjälper dig att bränna fett också. När du tränar kräver kroppen mer energi så att din ämnesomsättning ökar att leverera den. En kombination av aerob träning och motstånd motion är bäst för optimal fettförbränning och ämnesomsättning öka. Aerob träning har den extra fördelen att påskynda din ämnesomsättning för 4 till 8 timmar efter att du slutat träna.

Muskler

Även styrketräning kanske inte direkt öka din ämnesomsättning, den muskelmassa som du bygga som ett resultat kommer att förvandla din kropp till en metabolisk ugn som bränner extra kalorier 24 timmar om dygnet. Muskler bränner mer kalorier än fett eftersom den har en högre ämnesomsättning och därmed ökar din vilande ämnesomsättning. Enligt "Våga Lose" författare Shari Lieberman, "Muscle är den enskilt viktigaste prediktorn för hur väl du metabolisera din mat, hur väl du bränna kalorier och bränna fett. " Så om du verkligen vill maximera din ämnesomsättning, lyfter vikter regelbundet.

Previous:nothing Next:synundersökning krav

Relaterade artiklar


 • den genomsnittliga vikten och höjden på en kvinna
 • information om leva en hälsosam livsstil för barn
 • stödgrupp idéer för pensionärer
 • verktyg som barnläkare användning
 • information om cellandning
 • daglig verksamhet för pensionärer
 • kroppstemperatur mätverktyg
 • Ovitrelle instruktioner
 • New Hampshire antagning för länet vårdhem
 • aerob konditionstest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com