faser av sörjande

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-23
Dr Elisabeth Kübler-Ross banbrytande studier om sorgeprocessen och död, och skrev "På Döden och döendet" 1969. Hennes banbrytande bok identifierat fem första faserna av sorg. Även Dr Kübler-Ross listor en sekvens för sörjande faser, var detta innebar inte att vara en viss ordning, men är typisk för många sörjande människor. Människor kan hoppa faser. Dessa faser av sorg kan även inkludera uppfattas förlust, såsom missbruk återvinning, förlust av en lem och posttraumatiskt stressyndrom. Att förstå dessa faser kan bättre rusta dem som handskas med sorg , tillsammans med sina familjemedlemmar och stödsystem , eftersom de går igenom processen ..

Shock

Chock och förnekelse fungera som en skyddande mekanism för att hjälpa människor vant sig vid tanken av förlusten . Människor i denna fas undrar om de kan göra det genom varje dag . Naturen är som gör det möjligt sörjande person tid att bearbeta tills han växer sig starkare .

missnöje

Sörjande människor ofta upplever ilska när de går igenom förnekelse . Genom att gå igenom den processen kommer healing komma. Ilska nästan alltid kommer att omfatta de sörjande s krets av familj och vänner. Ilska täcker djup smärta och de sörjande personen kan ha svårt att acceptera komfort i detta skede. Visar dock ilska personen har flyttat tidigare avslag.

Beklagar /förhandlingar

Under detta stadium försöker personen att göra handlar om Gud. Han kan fråga sina egna handlingar, eller ångrar saker han sade eller gjorde till den avlidne. Skuldkänslor kan bidra till ånger. Han vill bara livet som det brukade vara. Vissa människor köpslå med Gud eller undersöka alternativa behandlingar.

Sadness

sorg och depression som i efter förhandlingar. Detta stadium tycks oändlig, men det är inte relaterad till psykisk sjukdom, bara en typisk reaktion på en förlust. En del av detta omfattar tillbakadragande, sorg och en kamp med fokus på även de mest grundläggande uppgifterna. Depression ofta har kallats vrede vände inåt. Familjemedlemmar kan känna sig hjälplös men ska komma ihåg att detta är den sista fasen före godkännande.

Godkännande

Acceptans står inför det faktum att den älskade är borta permanent och acceptera denna nya verklighet. Det betyder inte att hon anser att det är okej att personen har dött. Men hon börjar reinvolve sig med tidigare verksamhet och kan driva nya intressen också. Denna process kan ta längre tid för vissa än andra, och den enskilde måste ges tid att arbeta igenom sorgen.

Previous:nothing Next:användningsområden för Vicks vaporub

Relaterade artiklar


 • hur man gör riktiga caribbean ryktade kyckling
 • Styrketräning pass för kvinnorna
 • navelsträngsblod information
 • roliga övningar för seniorer
 • information om cellandning
 • rastlös sovande barn
 • rensar kontakter
 • lista på symptom på uttorkning
 • information om leva en hälsosam livsstil för barn
 • hur är ett nyfött barn hörseltest utförs?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com