gammaldags sätt att stoppa hosta

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-10
Hosta uppstår när halsen är irriterad , finns det något främmande föremål eller ämne i halsen eller när slem i lungorna eller övre luftvägarna. Oupphörlig hosta kan avbryta en individs förmåga att korrekt utföra vissa funktioner, såsom tal och sover . Sätt att stoppa hosta , inkluderar att hålla en torr hals smord och uppmuntra kroppen att utvisa slem .

Vatten

Vatten kan hjälpa till att lindra hosta genom att fukta strupen och lugnande irritation. En person bör hålla ett glas vatten i närheten för att dricka när hon känner en hosta utvecklas. Vatten kan också tunn slem om hosta är ett resultat av överbelastning. Varmt vatten i ett bad eller dusch kan lindra hosta via Steam som återfuktar irriterad hals vävnader.

Naturhistoriska Rättsmedel Hosta

Rättsmedel med gemensamma husgeråd kan stoppa hosta. Varmt te med citron och honung lindrar hosta när honungen rockar i halsen. På natten sakta dricka varm mjölk och honung lindrar hosta som stör sömnen. Ett par teskedar äppelcidervinäger i ett glas vatten minskar inflammation i halsen vävnader , som orsakar hosta att upphöra .

luftfuktare

En luftfuktare är en maskin som lägger fuktighet i luften i ett rum . Luftfuktighet är cool fukt , och eftersom ett Hostan är vanligen irriterad av torr luft , hjälper fukt hantera hosta .

kryddstark mat

Om hostan orsakas av överbelastning , kan kryddstark mat hjälpa till att bryta upp slemmet . Mat som chili och pepparrot kan rensa bort en del av trängseln och minska hosta.

Peppermint

Peppermint kan användas på olika sätt för att framgångsrikt styra hosta. Du kan suga pepparmynta hårda karameller för att smörja hals och underlätta kittlande känsla ibland förknippas med en torr hosta. Tillämpa pepparmynta olja, blandad med olivolja, på bröstet ett par gånger om dagen kan ge hosta lättnad. Tillsats av ca 10 droppar pepparmynta olja till varmvatten och Inandning av ångorna kan effektivt lindra hosta.

örter och växter

En bit ingefära, köttet från stammen för en ingefära anläggning kan tuggas långsamt att lätta hosta. Hackad vitlök, omfattas av honung och får marinera över natten, gör en hemmagjord hostmedicin. En tesked av hopkok kan hjälpa till att stoppa en hosta. Timjan, genomsyrad i kokande vatten cirka fyra minuter, producerar ett te som lindrar hostar, slappnar av lungorna och uppmuntrar upplösning av slem.

Previous:nothing Next:hur man trimmar en inåtväxta tånagel

Relaterade artiklar


 • rensar kontakter
 • drogförebyggande musikprogram
 • midja övningar för män
 • instruktioner för en talande stegräknare
 • navelsträngsblod information
 • varför kvinnor bör äta yoghurt
 • ofrivilliga muskler i kroppen
 • typer av antiperspiranter
 • rostvatten problem
 • hur man tvättar händerna vägen läkare rekommenderar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com