hur man väljer en invärtesmedicinare

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-14
En invärtesmedicinare kan vara en av de viktigaste sjukvårdspersonal som du någonsin behöver. Hitta och välja rätt man är kritisk . Invärtesmedicinare specialiserat sig på att förebygga och behandla sjukdomar och tillstånd av inre organ . Invärtesmedicinare har mer undervisning i vuxen medicin ( i förhållande till inre organ och förebyggande av sjukdomar ) än en allmänpraktiserande läkare gör . Det finns två typer av invärtesmedicinare : allmänna invärtesmedicinare och specialister . Några exempel på invärtesmedicinare som praktiserar inom en specialitet inom internmedicin är kardiologer , endokrinologer och gastroenterologer .

Bestäm om du vill ha en allmän invärtesmedicinare eller specialist


1.
Fundera på om din nuvarande hälsa situationen kräver korta eller långa omsorg. Om du har en situation som kräver omedelbar uppmärksamhet, behöver du omedelbar korttidsvård rätt. Det kan så småningom förvandlas till en långsiktig vård situation. Om du är i någorlunda god hälsa och vill hitta en invärtesmedicinare som du kan etablera en relation, du måste ha omsorg.
2.
Rådgör med din hälsa försäkringsbolag om vilka typ av invärtesmedicinare du bör se. Om du har en icke-akut medicinsk situation, kanske de vill att du ska se en allmän invärtesmedicinare först. Om du behöver mer specialiserad hjälp kan göra en allmän invärtesmedicinare ger dig en remiss till en specialist. Kontrollera med din hälsa försäkringsbolag först.
3.
Rådgör med din primärvårdsläkare om råd. Du kanske kan ringa till kontoret personal för detta ändamål. Eller, kan du behöva boka tid och gå in för ett kontor besök. Förklara för personal eller din primärvårdsläkare varför du vill se en invärtesmedicinare. De kommer att leda dig på rätt sätt.

Rådgör med din stora medicinska Försäkring Carrier


1.
Kontrollera politik sjukförsäkring för att få information om din politik och täckning den medför. Din hälsa försäkringsbolag får eller inte kan räkna en allmän invärtesmedicinare en specialist. Se om du får ett obegränsat antal besök hos specialister per år, eller om du har en gräns.
2.
Ring ditt försäkringsbolag och fråga om du behöver en remiss för att se en invärtesmedicinare. Viss politik skiljer sig i detta avseende. En HMO (Health Maintenance Organization) plan kan kräva en remiss. En PPO (Preferred Provider Organization) får inte. Ta reda på lämpligt förfarande att följa.
3.
Ring ditt försäkringsbolag och fråga om du behöver en pre-tillstånd för att se en invärtesmedicinare. Ditt försäkringsbolag får ställa några frågor om din kommande besök. De kan försöka avgöra vad tester kommer att utföras på polikliniskt. De får eller inte får ge förauktorisation för dessa test.

Rådgör med personer du litar på i en rekommendation


1 .
Fråga din läkare vård för en rekommendation. Be din primärvårdsläkare och andra specialister du vet . I allmänhet behöver du inte boka tid för att göra detta . Ring kontorspersonal och fråga om läkaren rekommenderar en viss invärtesmedicinare .
2 .
Be familjemedlemmar och betrodda vänner till rekommendation . Se till att du frågar om saker som är viktiga för dig . Om seder är viktigt för dig , fråga runt för en invärtesmedicinare med en bra bredvid sätt . Om grundlighet är viktigast. . Direkt på dina frågor i detta avseende
3
Kolla på nätet för all feedback om dina två bästa val. Vissa webbplatser erbjuder nu patienter en möjlighet att ge feedback om läkare. De synpunkter du läsa om ett speciellt invärtesmedicinare kan påverka ditt slutgiltiga beslutet ett eller annat sätt.

Tips och varningar


 • Se alltid till att det invärtesmedicinare du väljer är certifierad av American Board of Internal Medicine (ABIM). Du kan kolla på nätet eller via telefon med din statens hälsodepartementet att få denna information.


 • Previous:nothing Next:hur du schemalägger ett läkarbesök

  Relaterade artiklar


 • CT-scanning fakta
 • rostvatten problem
 • bästa sätten att sträcka ledband
 • bröst röntgen teknik
 • FAQ om löss
 • hur man trimmar en inåtväxta tånagel
 • hur man väljer en invärtesmedicinare
 • hur man rengör en digital rektal termometer
 • hur man inte ska få en kall när någon i ditt hus är sjuk
 • övningar hemma för en platt mage
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com