övningar för att musklerna tonen tillbaka

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-06
med en stark, tonad rygg hjälper förebygger ryggproblem och stöder en hälsosam ryggrad. Det är viktigt att upprätthålla en stark ryggmuskulatur, för utan dem, är du mer benägna att utveckla en skev ryggrad, som kan orsaka många hälsoproblem. Arbeta ut till ton din rygg muskler kan ta så lite som 15 minuter varje dag med en träningsplan. Om du har haft ryggproblem tidigare eller för närvarande har hälsofrågor, bör du kontrollera med din läkare innan någon form av motion.

Övre rygg övningar

För att bygga muskler i övre delen av ryggen, börja detta arbete med en skivstång redovisade mängden vikt du känner dig bekväm med. Först stå upprätt, fötterna skuldra bredd isär med skivstång vid dina fötter. Även att böja på knäna, böja sig ner och plocka upp barbell. Var noga med att använda en overhand grepp. Dra barbell i din bukhålan med hjälp av din rygg muskler. Andas ut när du utövar. Långsamt sänka barbell tillbaka ner i utgångsläget. Komplett upp till 10 repetitioner som du känner dig bekväm.Chin-ups också ger bra resultat att tona övre ryggmusklerna och axlar. För att slutföra chin-ups, behöver du en chin-up bar, säkrade i en dörröppning. Kontrollera att svärdet kan hålla din vikt. Grip baren med en overhand grepp och låta kroppen hänga, korsa anklarna. Dra din kropp upp så att hakan når baren, håll för ett ögonblick och släpp tillbaka ner i en startposition. Komplett så många repetitioner som du känner dig bekväm.

Mid-ryggövningar

Rodd eller med hjälp av en sittande maskin kabel rodd är ett effektivt sätt att stärka och ton din mitten ryggmusklerna. När du använder sittande maskin-kabel rodd, se till att botten på dina skor beröring fotstöden och att dina knän är böjda under hela övningen. Med utmärkt hållning, håller på att banden med handflatorna riktas mot varandra, dra, hålla armbågarna intill sidorna. Släpp långsamt och komplett 10 repetitioner. Rodd fungerar även dina biceps och nedre ryggmuskulaturen.

Nedre delen av ryggen Övningar

Mest nedre delen av ryggen övningar kräver ett träningspass boll, fria vikter eller en skivstång. Den "viktade boll översträckning" träning är en intermediär i nedre ryggen övning som också toner din glutes och hamstrings. Börja denna övning genom att hålla en vikt du känner dig bekväm med och ligga på din träning boll, torso ner. Hålla bollarna på dina fötter pressas mot golvet som stöd. Håll vikten under hakan och sakta stiga upp från bollen, böja vid midjan, och andas ut. Håll i en sekund, sedan sänka ner till utgångsläget. För nybörjare, komplett 10 repetitioner av denna övning."Barbell marklyft" är en annan övning som arbetar för att tona nedre ryggmusklerna. Börja barbell marklyft genom att läsa en skivstång med hur mycket vikt du känner dig bekväm med. Med knäna lätt böjda och axelbrett, böja för att lyfta barbell med överhandsgrepp grepp. Kom ihåg att hålla ryggen så rak som du kan. Hålla huvudet framåt, lyft barbell genom att trycka med benen. Ta med din skulderbladen tillbaka som om du skulle försöka få dem att röra , bredda axlarna och bröstet. Långsamt sänka barbell tillbaka till utgångsläget . Komplett 10 repetitioner och lägga mer vikt vid behov .

Previous:nothing Next:varför kvinnor bör äta yoghurt

Relaterade artiklar


 • aqua yogaövningar
 • täppt näsa hos bebisar & sova
 • hur man rengör en digital rektal termometer
 • Vilka är farorna med torra radera markörer?
 • rensar kontakter
 • hur man tvättar händerna vägen läkare rekommenderar
 • den genomsnittliga vikten och höjden på en kvinna
 • hur man återställer Clearblue bildskärmen
 • ofrivilliga muskler i kroppen
 • hur man ska tolka en genogram
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com