roliga övningar för seniorer

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-06
Fysisk aktivitet genom Health fördelar den ger, kan minska många av de fall risker och andra utmaningar seniorer. Enligt National Institute on Aging (NIA), bör utöva fokusera på uthållighet, styrka, balans och flexibilitet. Träning för seniorer ska vara roligt och samordnas med aktiviteter som helst hjälpa den äldre mer vardagliga uppgifter som att klä eller bad.

Endurance

uthållighet övningar öka andning och hjärtfrekvens. En enkel uthållighetsträning för seniorer är gångavstånd. För att göra promenaden roligare, gå geocaching-en skattjakt spel med hjälp av en GPS. Målet för vandringen är att hitta skatten, som kallas "cache". Geocaching. com listar alla cachar finns i ett område, och hemsidan Handicaching. com ger tillgänglighet recensioner av betydelse för äldre rullstolsburna.

Styrka

Små förbättringar i muskelstyrka kan förbättra en högre förmåga att stanna oberoende. Med minskad muskelstyrka även ta sig ur en stol kan vara svårt. Den " omvända musikaliska stolar " spel förbättras benstyrka och är roligt spelas med en grupp seniorer . Varje senior skall sitta på framkanten på en robust , armless stol med fötterna platt på golvet , axelbrett isär , och armarna förlängas så de är parallella med golvet . Starta musiken , och när den som ringer säger " sluta ", musiken stannar och varje senior sakta reser sig upp och sedan långsamt sätter sig ner igen . Betonar att snabbhet är inte målet , utan snarare långsam och kontrollerade rörelser . Upprepa 10 till 15 gånger , vilket ger olika seniorer en chans att vara den som ringer . Vila och upprepa sedan ytterligare 10 till 15 gånger .

Balance

Balans övningar stöd i fallprevention genom att förbättra en högre förmåga att återhämta sin balans när hon går på ojämna ytor . Wii Balance Board mycket ser ut som en skala hemma i vikt, och enligt en 2010 artikel i " Rörelser och kroppshållning " är mycket effektiv på att bedöma balans . I 202C universitetet i Nebraska började en undersökning för att bedöma Wii Balance Board förmåga att förbättra balans i Alzheimerpatienter. " Wii Balance Board Tetris " är ett spel som har den högsta övergången hennes vikt vänster, höger , framåt och bakåt för att flytta de fallande Tetris block . Seniorer med dålig balans bör hålla fast vid ett stöd när du spelar Wii Tetris tills saldot förbättras .

Flexibilitet

" Wall of Fortune " spelet ökar flexibiliteten på armar, bröst och axlar . Skapa " Fortunes " på vikta bitar av papper och tack dem på väggen som varierar i höjd . Öden ska vara underhållande och över toppen , såsom " Du kommer att få Nobels fredspris för äntligen få dina barn att sluta slåss. "Har de högre stå något mer än armlängds avstånd från väggen med fötterna axelbrett isär. Han ska luta sig framåt och satte handflatorna platt på väggen, och samtidigt hålla ryggen rak," promenad "upp sina händer väggen tills hans armar är lika höga som de bekvämt kan gå. Be honom hålla armarna ovanför i 10-30 sekunder och sedan promenera händerna ner. En spotter bör stanna i närheten i fall han förlorar sin balans. senior bör göra utövandet 04:57 gånger, och slutligen får mest förmögenhet han kunde nå i alla hans försök. Målet för övningen är att nå högre , eftersom de framsteg som gjorts bör så lönsamhetsklausulen vara högre upp på väggen . Ha en ledande skriver grupp skapa förmögenheter för extra nöje .

Previous:nothing Next:övningar för att musklerna tonen tillbaka

Relaterade artiklar


 • fötter smärta & förmån för studsade
 • FAQ om löss
 • fiskolja för huden
 • daglig verksamhet för pensionärer
 • Hur många kalorier Power Walking bränna?
 • övningar för att musklerna tonen tillbaka
 • varför kvinnor bör äta yoghurt
 • Kegel muskel övningar
 • hur man bygger sex-pack abs
 • täppt näsa hos bebisar & sova
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com