strokeförening riktlinjer

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-28
Stroke är den tredje vanligaste dödsorsaken i USA, enligt American Heart Association. Strokes också kan orsaka tillfällig eller bestående invaliditet. Men enligt National Stroke Association, om de upptäcks och behandlas tidigt kan skadan vara mycket minimeras

blodtryck och kolesterol

Högt blodtryck, eller hypertoni, ökar kraftigt risken för stroke. Noga övervaka ditt blodtryck, speciellt om du eller din familj har en historia av hypertoni. Dessutom är ett totalkolesterol på 200 eller mer, inklusive LDL och HDL, anledning till oro.

Oregelbundna hjärtslag

Läs om du har förmaksflimmer, vilket är en oregelbunden hjärtrytm. Detta villkor tillåter blodet att poolen i hjärtats kamrar, hindrar den fria rörlighet. När detta händer blodproppar kan bildas, orsakar blockeringar och kan leda till stroke.

Rökning och alkohol

Rökning fördubblar risken för stroke, och bör undvikas helt. Om du använder alkohol, bör det med måtta. En till två drinkar per dag kan faktiskt ha positiva egenskaper för vissa människor och kan minska risken för stroke med upp till 50 procent . Men druckit stora mängder alkohol kommer att tredubbla din risk och kan leda till andra farliga sjukdomar.

motion och kost

Motion är viktigt för att minska riskerna . En 30- minuters daglig promenad stimulerar hjärt och blodcirkulation . Det kan också hjälpa till att sänka kroppens nivåer av natrium och fett . De flesta förädlade livsmedel har höga halter av natrium och skadliga fetter , så går lätt på dem .

Bidragande Hälsotillstånd

åderförkalkning , eller ateroskleros , är ett farligt tillstånd där fetthaltiga avlagringar och plack byggas upp inne i blodkärlen . Detta minskar dramatiskt adekvat cirkulation och kan leda till stroke om obehandlade .Diabetiker , som löper ökad risk bör förvalta insulinnivåer och titta på deras näring noga .

Varningstecken

Vet varningssignaler för stroke , och söka läkarvård omedelbart om du misstänker stroke . Symptomen kan vara domning i ansikte, armar eller ben, förvirring, problem med att tala eller förstå, svårt att se, svårt att gå eller att upprätthålla balansen, eller svår oförklarlig huvudvärk. Enligt National Stroke Association, förkortningen FAST, som står för ansikte, armar, tal och tid, kan hjälpa dig att komma ihåg vad man ska leta efter och att snabbt vidta åtgärder.

Previous:nothing Next:Hur sent kan du få en abort?

Relaterade artiklar


 • Hur fyller jag ut sista funktionshinder former för social trygghet?
 • hur man ska tolka en genogram
 • täppt näsa hos bebisar & sova
 • navelsträngsblod information
 • alkohol och hudens åldrande
 • synundersökning krav
 • fötter smärta & förmån för studsade
 • verktyg som barnläkare användning
 • hem rättsmedel för gnetter
 • nycklar till felsökning löpband
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com