synundersökning krav

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-24
När schemaläggning tid för en synundersökning med en optiker eller ögonläkare, undrar du kanske vad som väntar under ditt besök. Eye läkare använda en mängd olika förfaranden för att testa hälsa dina ögon och syn. Dessa sträcker sig från att ha patienter avläsa ett öga diagram för att läkarna använder en kraftfull lins för att undersöka den lilla strukturer inuti ögat. En omfattande synundersökning kan ta ungefär en timme eller mer, beroende på granskaren och antal och typ av förfaranden som skall göras.

Synskärpeändring Test

En synskärpa test undersöker skärpan i din vision. Patienten placeras mitt emot en standard öga diagram projiceras på en vägg och är ombedd att läsa rader bort av den, med hjälp av ett öga i taget. Detta testar skärpan på nära och avstånd, syn.

Färgblindhet Test

Dessa tester kontrollerar patienten för färgblindhet och för ärftliga vision brister när det gäller förmågan att särskilja färger. Det vanligaste sättet färgblindhet testas är med Ishihara plattorna testet. Den här metoden använder plattor av färgade bubblor , och inom bubblor är en bildas antal olika färger av bubblor . Personer med färgseende brister kommer inte att kunna skilja numret .

Cover Test

Omslaget testet kontrollerar hur patientens ögon fungerar tillsammans. Ögonen är täckta växelvis , medan patienten stirrar på ett föremål i rummet , vilket möjliggör undersökning av ögon " anpassningen .

Refraktion Test

brytning test kan examinator att fastställa exakt monokel föreskrifter . Medan du tittar på ett linjediagram, placerar ögonläkare en serie av linser framför patientens ögon (varje öga undersöks separat) och ber patienten att välja vilken från en uppsättning två linser ger dem möjlighet att se diagrammet tydligare.

Slit-lamptest

Detta testet använder en slit-lampa instrument för att kontrollera hälsan hos patientens ögon. Detta instrument ger ögonläkare utsikt över insidan strukturer i ögat, och därmed en titt på några tecken på infektion eller sjukdom.

Elev dilatation

elev dilatation ger en bättre titt på de strukturer inne i ögat eftersom det förstorar ögonen "elever. Detta görs genom att sätta i ögondroppar, som tar ungefär 20 minuter ska börja gälla. Eftersom eleverna har förstorats, kommer patienten att känslig för ljus och har svårt att fokusera på nära håll objekten tills dropparna försvinner.

Previous:nothing Next:övningar för att bygga bröstmuskulatur

Relaterade artiklar


 • hur reparera repor på glasögonglas
 • Har du skölja disken i varmt eller kallt vatten?
 • synundersökning krav
 • faser av sörjande
 • information om leva en hälsosam livsstil för barn
 • hur man väljer en invärtesmedicinare
 • hur man inte ska få en kall när någon i ditt hus är sjuk
 • Damm och eksem
 • hur man beräknar BMI percentilen
 • fötter smärta & förmån för studsade
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com