typer av antiperspiranter

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-08
Svettiga armhålor, kan händerna och fötterna leder till kroppen lukt, men detta kan undvikas. För att hålla svettas till ett minimum, antiperspiranter är enkla linjer för skydd. Enligt Mayo Clinic, aluminium-baserade föreningar i antiperspiranter block tillfälligt porerna från att ge ut svett. Antiperspiranter skiljer sig åt i hur de skall tillämpa dessa svett-blockerande föreningar.

Spray-on antiperspiranter

Spray-on antiperspiranter är sprayas på huden. Enligt Bella Online, eftersom antiperspirant sprids i luften innan hudkontakt, det är mindre effektiv än andra typer. De flesta spray-on antiperspiranter säljs i aerosolbehållare metallburkar, men ett fåtal varumärken erbjuda icke-aerosol vätska sprayer. Spray-on antiperspiranter är mindre populära för ett par anledningar. Först år 1977, förbjöd Food and Drug Administration den viktigaste aktiva ingrediensen som används i spray-on antiperspiranter, aluminiumzirkoniumkomplex komplex. (Denna aktiva ingrediens är fortfarande anses säkert i fast och flytande antiperspiranter. ) Den andra svårighet kom när Naturvårdsverket utfärdat en begränsning av antalet klorfluorkarbonfria drivmedel tillåts i sprayflaskor, dessa drivmedel gav spraya på antiperspiranter en mjuk, torr känsla . Trots att spraya på antiperspiranter har omformulerats i 1977, försäljning aldrig återhämtat sig, och genom 1982 försäljningen var mindre än 32 procent av det totala typer av sålda antiperspiranter. Numera fast antiperspiranter är den mest populära typen.

Solid antiperspiranter

Solid antiperspiranter är mer effektiva än sprayer eftersom du kan söka så mycket du behöver var du vill , och eftersom de torkar direkt på huden efter applicering. Solid antiperspiranter görs med olja , silikon och vaxer som håller sin struktur i en pinne form . Detta fast form gör att antiperspirant att lämna en beläggning på huden som visar att produkten är fortfarande på plats . En fråga som användare har med solida antiperspiranter innebär att restprodukter tenderar att stanna kvar och gnugga av på kläder .

Roll-on antiperspiranter

Roll-on antiperspiranter tillämpas så ofta som behövs och kan användas med mer kontroll än sprayer, vilket gör denna typ av antiperspirant effektivare. En vätska eller gel appliceras på svett-utsatta området. Problem med roll-on typer är att de inte stannar så länge som fast antiperspiranter, tar det mycket längre tid för dem att torka efter ansökan och de saknar den synliga beläggningen du får från att använda en solid. Men en fördel med denna typ av antiperspirant att det vanligen är klart, och inte lämnar en vit rest på huden eller kläderna.

Previous:nothing Next:verktyg som barnläkare användning

Relaterade artiklar


 • Syftet med ögonfransar
 • övningar för att musklerna tonen tillbaka
 • ofrivilliga muskler i kroppen
 • det bästa typer av filter för ro-system
 • typer av antiperspiranter
 • fiskolja för huden
 • Hur många kalorier Power Walking bränna?
 • ungdomar missbruk fakta
 • rastlös sovande barn
 • roliga övningar för seniorer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com