typer av stress relievers

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-07
Stress påverkar oss alla olika med resultat som kan ha en känslomässig eller fysisk konsekvens. Ett bra sätt att börja lindra stress är att få tillräckligt med sömn samt undvika alltför mycket koffein och andra stimulantia. Stress kan vara svårt att undvika i en hektisk moderna världen, men dess negativa effekter kan motverkas genom att försöka, och innehåller, olika typer av stress relievers.

djupandning

andas djupt från magen gör att lungorna att ta in mer syre. Ju mer syre du tar i, desto mer tillskott av koldioxid och mjölksyra ur kroppen. Detta i sin tur lindrar de flesta av effekterna av stress.

Alternativ medicin

örter som används i alternativ medicin erbjuda stressa utan biverkningar. Johannesört, kamomill, kava kava och valeriana är några av de vanligaste örterna. Homeopatiska stress relievers är också fördelaktigt. Dessa inkluderar Arnica, Ignatia, fosfor och pikrinsyra.

medveten Meditation

Mindfulness meditation, bruket av att vara fullt engagerade i ögonblicket, är effektiv för att minska stress. Det eliminerar oroande om vad som kommer hända i framtiden eller älta det förflutna. Uppmärksam meditation kan göras med en kropp scan, som kräver fokus på kroppen, medveten äta, vilket görs genom att fokusera på och njuta av mat. Och gående meditation, vilket kräver en medvetenhet om varje steg du tar

Yoga

För 5. 000 år har människor i Indien praktiserat yoga för att koppla av kropp och själ. Yoga innebär förutsatt vissa ställningar att sätta olika endokrina körtlar i beredskap, göra andningsövningar för att hjälpa fria flödet av energi in och ut ur kroppen, och meditation för att hjälpa sinnet förlorar sitt fokus på stress. Yoga ger en naturlig motvikt till stress, enligt Hälso-Guide webbplats.

Kost förändringar

Vissa livsmedel kan lindra stress genom att öka ditt immunförsvar och neutralisera fria radikaler som orsakar skada. Nyttiga livsmedel innehålla frukt som apelsiner, mango och tomater samt grönsaker som spenat och broccoli. Mörk choklad , som innehåller magnesium som är ett lugnande medel , är en stress luftrörsvidgande . Omega- 3 fettsyror och kolin som finns i fisk , t. ex. tonfisk och makrill , kan förhindra hjärt-sjukdomar som orsakas av stress .

Skratt

skrattande en av de bästa mediciner för att lindra stress , minskar blodet av kortisol-stresshormonet-och aktiverar immunförsvaret . Skratt ökar blodnivåerna av endorfiner , som hjälper lugna sinnet och lindra smärta . Även falska skratt har samma fördelar .

Andra alternativ

göra livsstilsförändringar minska kraftigt stress. Detta innefattar innehåller regelbunden motion, undvika missbruk, umgås och utveckla relationer och skapa en glad miljö hemma och på arbetet. Sjunga en sång eller lyssna på musik blir båda halvorna av synkroniserade hjärnan, vilket ökar djupandning och ökar serotonin, stämningsstabiliserande.

Previous:nothing Next:information om cellandning

Relaterade artiklar


 • ungdomar missbruk fakta
 • Kegel muskel övningar
 • sätt att bli av med huvudlöss
 • hur reparera repor på glasögonglas
 • etiska organdonation
 • behörighetskrav för hospicevård
 • övningar hemma för en platt mage
 • lista på symptom på uttorkning
 • tecken på hypertention
 • hur man beräknar BMI percentilen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com