Vilka är farorna med infraröd värme?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-27
Infraröd vågor är en typ av energi som registrerar sig på elektromagnetiska spektrum som vi möter varje dag . Värmen du känner från en brand , är en trottoar på en varm dag eller en människokropp infraröd värme . Det finns inga allvarliga risker från denna typ av värme under normal exponering , men källan till värme och den tid exponeras kan ha en effekt

strålning

Infravärme är på samma spektrum som UV-ljus . , röntgen och andra former av strålande värme och ljus . Även om det är på den nedre delen av synlighet spektrum , IR är fortfarande en våg som strålar in genom föremål , inklusive människor, orsakar en missuppfattning att infraröd kan orsaka strålningsförgiftning . Människor avger infraröd värme plockas upp av värmekameror , men vi vill inte avger strålning från våra kroppar . Det enda bevis för någon typ av strålsjuka samband med infraröd strålning är i ämnen beroende av att spendera timmar i en infraröd bastu . Strålningen kommer inte från den infraröda själv , men från de objekt som används för att värma bastun avger partiklar absorberas när för mycket tid tillbringas i bastun .

Infraröd Värme Fördelar

värmelampor , strålningsvärme för hem , och bastur alla använda IR för att tillhandahålla värme när det behövs . Värma upp ett hus med strålningsvärme kan vara till nytta när andra källor inte finns tillgängliga . Värmelampor erbjuder behandling för artrit och andra led-och muskelvärk där värme bistår med ökad vaskulär funktion . Den terapeutiska påverkar en bastu är likartade . Som med alla typer av värme eller positiv behandling dock , måttlighet och korrekt användning är nyckeln . Inom riktlinjer och begränsad användning dessa typer av infraröd värme har liten eller ingen förekomst av hälsorisker .

Exponering Faror

Brist på god hydrering under en bastu, överhettning på grund av överexponering av värmen, eller ett befintligt medicinskt tillstånd som förvärras av exponering kan utgöra ett problem och bör beaktas innan all exponering för infraröd värme. Även om problemen inte är bidragit till den infraröda källan själv, är orsaken den värme som produceras och den effekt den kan ha för en enskild.

Previous:nothing Next:skälen för induktion av förlossning

Relaterade artiklar


 • behörighetskrav för hospicevård
 • Ovitrelle instruktioner
 • lista på symptom på uttorkning
 • hur man håller passa med ett kors ryttare
 • hur man gör riktiga caribbean ryktade kyckling
 • hur man skriver ett vårdavtal för en äldre
 • hur man trimmar en inåtväxta tånagel
 • kontaktlinser som du bär på natten
 • Hur konverterar jag steg på en stegräknare ?
 • faser av sörjande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com