artificiell insemination förordningar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-12
Tanken av artificiell insemination, vilket gör kvinna att bli gravid med hjälp av en spermadonator, har funnits sedan 1790, men den första rapporterade fallet av ett framgångsrikt insemination inte förrän 1953. Sedan dess har länderna beviljas antingen kvinnorna rätt att insemineras, eller har förbjudit det helt och hållet. Idag spermabanker är vanliga, vilket gör att kvinnor som vill bli gravida genom insemination möjlighet att göra det.

Lagen

Varje stat har sin egen uppsättning av regler och föreskrifter i fråga om att artificiell insemination. I Alabama, till exempel, inga lagar finns på plats i fråga om att en ogift kvinna som inseminerats artificiellt med hjälp av en donator. Men om kvinnan är gift, skall mannen ge första godkännande innan en läkare övervakad artificiell insemination kan ske. Enligt Alabama Code Section 26-17-21, ger snart mannen sitt samtycke han kommer att vara rättsligt erkänd som barnets far en gång hustrun föder. I Kalifornien kan en spermadonator vara skyldig att vittna i en rättegång, om det efter ett par får sin sperma, slutar sitt barn med någon form av sjukdom. Under dessa omständigheter kan en spermadonator identitet i Kalifornien inte att hållas privat, åtminstone i fråga om att de inblandade i rättegången.

Förbjuden

Vissa länder förbjuda insemination helt och hållet, oavsett om deras medborgare godkänna förfarandet eller ej. I Turkiet, till exempel, har hälsoministeriet förbjudna officiellt artificiell insemination och kräver att alla kliniker att annonsera om att de inte erbjuder förfarandet. I mars 2010 gjorde hälsovårdsministeriet även det olagligt för en kvinna att resa utanför landet för att insemineras . De som bryter mot denna lag kommer att bli inspärrade i högst tre år på deras första brott . Varje klinik som tyder på en kvinna gå utomlands för att insemineras kommer åtalas och stängas av under högst tre månader efter sitt första brott. Irfan Sencan , som talade för det turkiska hälsoministeriet , sade lagen syftade till att säkerställa att alla barn har möjlighet att veta vem deras förfäder är .

Fängelse

De som är i fängelse förlora en majoritet av sina rättigheter, dock rätt att artificiellt inseminera sin make får inte vara ett . I Storbritannien , var en man avtjänar ett livstidsstraff för ett mord som beviljats rätt att artificiellt inseminera sin fru i stor avdelning , trots att förvägras rätten att i tidigare domstolsförhandlingar. Medlemmar i inrikes frågor utskott motsatte sig domen och uppgav att det inte håller den bästa barnets i åtanke , utan fokuserar bara på det bästa fånge . Men de som stöder konstaterade att rätten att på konstgjord väg inseminera är en grundläggande mänsklig rättighet som inte kan tas bort , oavsett om den potentiella föräldern sitter i fängelse eller inte .

Previous:nothing Next:hur man sterilisera sprutor

Relaterade artiklar


 • järnhalt av bison jämfört med nötkött
 • Omron hem-711acn2 instruktioner
 • hur man väljer en invärtesmedicinare
 • ungdomar missbruk fakta
 • hur man beräknar BMI percentilen
 • information om leva en hälsosam livsstil för barn
 • bästa sätten att sträcka ledband
 • innebörden av ett IQ-test
 • Styrketräning pass för kvinnorna
 • varför kvinnor bör äta yoghurt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com