effekter av spädbarnsmassage

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-18
Spädbarnsmassage ges till ett spädbarn av en förälder eller vaktmästare och innebär stimulans genom klappa och gnugga olika delar av barnets kropp . Det förbättrar den fysiska , sociala och psykologiska hälsa barnet . Massagen används under de första åren av ett barns liv , och administreras vanligen före sänggående eller bad . Eftersom spädbarnsmassage oftast inducerar sömn , är det bäst att undvika en massage medan barnet är hungrigt eller förbereder att äta .

Fysisk utveckling

Spädbarnsmassage ökar tillväxten och utvecklingen av en baby på flera sätt, beroende på barns, ungas och kvinnors hälso-och sjukvård. Massera magen området ökar friska fungerande mag-och mag-system, vilket kan öka viktökning. Ringa barnets uppmärksamhet på hennes kropp genom att fokusera på olika kroppsdelar under en massage förbättrar muskel samordning och kropp erkännande. Den milda stimulering från spädbarnsmassage kan också lindra obehag från sjukdomar såsom kolik och stress. Lindring av stress kan leda till en ökning av den tid ett barn sover . Om barnet lider av överbelastning , en massage som fokuserar på bröstet kan ge lindring . Massera ansikte kan öka barnets förmåga att suga , vilket förbättrar sin förmåga att föda .

sociala och psykologiska fördelar

Enligt en stiftelse för hälsosam familj som bor , den tid en förälder spenderar massera hennes barn kan hjälpa till att befästa den känslomässiga band mellan dem, ökar barnets känsla av trygghet och kärlek . Att prata med barnet och ställa frågor till henne kommer att öka sin självkänsla och känsla av tillit . Föräldrarna kan ha nytta av massage också. Massage kan hjälpa föräldrar att känna igen sina spädbarnets icke-verbala signaler , och ge dem möjlighet att tillbringa en -mot- en tid med sina barn .

fördelar efter spädbarn

Barn och vuxna som masserade som spädbarn fortsätter att uppleva förmåner under hela livet . Vuxna är mer i stånd att bilda förtroendefullt och friska anslutningar i både romantiska och platonisk relationer . Obligationerna som skapats av känslor av medlidande och närhet under en massage producera barn som kan känna sympati och kärlek mot andra . Enligt friskt barn , hjälper medkännande beröring under spädbarnsåldern skapa barn och vuxna som är mer medkännande och mindre benägna att aggression och våld .

Previous:nothing Next:hur man kan jämföra omvänd osmos vatten

Relaterade artiklar


 • hur man trimma ner magen fett
 • Vilka är de kvalitetsmått som används för akuten?
 • vad gör linsen i ögat göra?
 • hur man kan jämföra äldreboenden i ditt område
 • Vad skulle råttgift göra med en människa?
 • hur man skriver ett vårdavtal för en äldre
 • pacemaker historia
 • faser av sörjande
 • hur man trimmar en inåtväxta tånagel
 • Kegel muskel övningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com