effekterna av tobak på fostret

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-17
Gravida kvinnor bör inte röka. . Eftersom den primära metoder för imbibing tobak är exponering för en mängd andra kemikalier som nikotin, kolmonoxid, cyanväte och andra cancerframkallande ämnen, är det omöjligt att skilja mellan effekterna av endast tobak på foster. Det upprörande Effekterna av rök på ett foster kan vara dödlig. Kvinnliga rökare som använder tobaksvaror genom graviditeten sätter sina barn i riskzonen för spontanabort, låg födelsevikt och cancer.

spontanabort

Nikotinets effekt på blodflödet kan leda till spontan abort eller ett missfall. En studie 1902 av kvinnliga arbetare tobaksfabrik visade att missfall var mer utbrett bland dessa kvinnor än bland kvinnor som inte var utsatta för tobaksvaror. Den effekt som nikotin har på blod begränsning kan leda till en fristående moderkakan, även känd som moderkaksavlossning.1960-1961 studie av 10 Ontario sjukhus framgår att graden av perinatal dödlighet ökade med ökad mängd konsumeras av tobak. Ickerökarna hade den lägsta fosterdödlighet, som ökade till 23,3% hos kvinnor som rökt ett paket eller minus en dag. Kvinna rökare som hade mer än en förpackning per dag såg en 33,4% ökning av moderkaksavlossning. Bristen på blodflödet till en rökares moderkakan resulterar i minskad syre till fostret, som orsakas av kolmonoxid i cigaretter. Begränsningen för utbyte av gaser minskar storleken på fostrets kapillärerna, vilket resulterar i abruption.

Låg födelsevikt

Om rökning mors barn gör överleva graviditeten är risken för låg födelsevikt obestridlig. Låg födelsevikt definieras som mindre än 2500 gram . Risken för låg födelsevikt hos barn vars mödrar röker fördubblas . Den förkrympta fostrets utveckling som härrör från exponering för tobaksrök kan ställa barnet på en väg till långsammare utveckling för resten av livet . Även om det är okänt om låg födelsevikt kan hänföras till bristen på syre på grund av nikotinets kärlsammandragande egenskaper eller av kolmonoxid bidrag till minskad syre , är det faktum kvinnor som använder tobak kommer sannolikt föder en undervikt baby .

Cancer

Kvinnor som använder tobak under graviditet inte bara utsätter sig för risker för cancer, utan även deras barn. De cancerframkallande och skadliga kemikalier i tobaksvaror kan färdas genom moderkakan membran och in fostervävnad. Incidensen av mutagena ämnen i ett foster kan leda till cancersvulst efter födelsen och som barnet växer. Foster som utsätts för tobaksvaror i livmodern löper också högre risk för lymfatisk leukemi och lymfom.

Previous:nothing Next:hur man trimma ner magen fett

Relaterade artiklar


 • Hur många kalorier Power Walking bränna?
 • övningar hemma för en platt mage
 • hur reparera repor på glasögonglas
 • drogmissbruk i gymnasiet
 • rensar kontakter
 • hospicevård information
 • tecken på en förorenad strand
 • hur man bygger muskelmassa efter 40
 • innebörden av ett IQ-test
 • livsmedel för att undvika under morgonen sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com