hälsofrågor för afroamerikaner

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-30
Läkare och hälso-och sjukvård förespråkar rapporterar att afroamerikaner löper en högre risk för upphandlande vissa sjukdomstillstånd som kan påverka deras livskvalitet eller, i vissa fall vara dödlig. Lära sig om dessa förhållanden som påverkar afro-amerikaner i högre siffror, plus vidtar åtgärder för att minska riskfaktorer, är ett sätt att människor i den afro-amerikanska samhället kan minska deras chanser att drabbas av en allvarlig sjukdom.

Diabetes

Enligt National Diabetes Education Program, eller NDEP, uppskattningsvis 3. 700 tusen afro-amerikaner 20 år eller äldre har diabetes som diagnostiseras eller odiagnostiserade. Denna siffra representerar 14,7 procent av de afro-amerikanska befolkningen. Det finns två typer av diabetes. Typ-1 uppstår när betacellerna i bukspottkörteln som producerar insulin förstörs av immunförsvaret. Symtomen omfattar konstant hunger, viktminskning, ökad törst och extrem trötthet.

De flesta diabetiker-omkring 90 procent enligt NDEP-har vad som kallas typ-2 diabetes. Det är vanligast i vuxna 40 år och äldre, men är vanligare hos ungdomar. NDEP rapporter om att vissa typ-2 diabetiker har inga symptom, medan andra kommer att uppleva täta infektioner, viktnedgång och dimsyn. Afro-amerikaner kan minska sin risk att utveckla typ-2 diabetes genom att förlora 5 till 7 procent av sin kroppsvikt, vilket minskar mängden fett i kosten och motionera på minst 30 minuter, fem gånger i veckan.

High Blood tryck

Det uppskattas att en av tre afroamerikaner har högt blodtryck. Detta är en av de högsta nivåerna av högt blodtryck i världen, enligt Ohio State University Medical Center. Inte bara mer afro-amerikaner har högt blodtryck, de utvecklar tillstånd tidigare och är mer benägna att dö av högt blodtryck än andra etniska grupper. Blodtrycket är en mätning av mängden trycket av arteriellt blod. Högt blodtryck gör att hjärtat att pumpa hårdare och ökar risken för stroke, hjärtattack eller njursvikt.

Enligt OSU Medical Center, normal blodtryck är 120 systoliskt över 80 diastoliskt. Systoliska tryck är det tryck medan hjärta pumpar och diastoliska trycket är det tryck medan hjärta vilar mellan beats. Ett blodtryck behandlingen på 140 eller mer systoliskt eller 90 eller högre diastoliskt vid övertagandet tid uppfyller kriterierna för högt blodtryck. Tecken på högt blodtryck omfattar ofta huvudvärk, andnöd och dimsyn. Högt blodtryck kan sänkas i vissa fall genom kostförändringar och motion. Dessutom kan en läkare förskriva läkemedel för att hålla patientens blodtryck under kontroll.

Stroke

The National Stroke Association konstaterar på sin hemsida att afro-amerikaner är mer benägna att dö av stroke än kaukasier. Afro-amerikaner har vanligtvis stroke tidigare i livet och är mer benägna att bli svårt handikappade till följd av stroke. Medan behandling för stroke i form av propplösande läkemedel har godkänts av Food and Drug Administration (FDA) år 1996, afro-amerikaner är mindre sannolikhet att de får behandling. Enligt National Stroke Association, flera faktorer plats afroamerikaner löper större risk för stroke. Den viktigaste anledningen är högt blodtryck , vilket påverkar afro- amerikaner i en takt på ungefär 1 av 3 .

Dessutom afroamerikaner är mer benägna att röka och vara överviktiga eller feta , vilket också kan öka risk för stroke . Men dessa riskfaktorer är vad National Stroke Association menar att " kontrollerbar ", vilket innebär att genom att vidta åtgärder som rökstopp , ökad fysisk aktivitet och göra kostförändringar för att sänka blodtrycket och gå ner i vikt , kan afroamerikaner minska risken att drabbas av en försvagande stroke .

Previous:nothing Next:mänsklig tillväxt och utveckling

Relaterade artiklar


 • livsmedel för att undvika under morgonen sjukdom
 • gammaldags sätt att stoppa hosta
 • lungfunktion övningar
 • sätt att bli av med huvudlöss
 • hur wrap anklarna med ACE bandage
 • hur man kvalificera sig för gratis recept på en låg inkomst
 • ordentlig fotvård för äldre och sjuka
 • Alkohol och droger kurser i Florida
 • tillbaka kil placering instruktioner
 • tecken på hypertention
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com