klitoris infektioner

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-06
Det kan vara otroligt pinsamt för en kvinna att fråga sin läkare om klåda eller sveda runt hennes klitoris, men infektioner av klitoris och vagina är inget att skratta åt. Förstå fakta om infektioner i vulva regionen kommer att hjälpa kvinnor att känna sina kroppar och bättre sätt förklara sina symptom för sin läkare att snabbt återhämtning som innebär så lite pinsamt som möjligt

Typer

Det finns en mängd olika sjukdomar som kan orsaka en kvinnas klitoris för att bli smittade. Det är alltid viktigt att träffa en läkare för att få rätt diagnos. Jäst infektioner är den vanligaste orsaken till klitoris infektioner och orsakas av en ökning av svamp, eller Candida albicans, i en kvinnas könsorgan. Om svampen får under huven av klitoris, kan den orsaka svullnad och klåda. Kvinnor som smittas kan känna en konstant brinna i det smittade området. Andra typer av infektioner eller virus som kan påverka klitoris är herpes, trikomonasinfektion och vaginit.

Komplikationer

Infektioner, om den inte behandlas, kan presentera komplikationer. Inte riktigt att behandla en svampinfektion eller vaginit under graviditeten kan leda till låg födelsevikt eller för tidig födsel . Du är också mer sannolikt att fånga en annan sjukdom när man har trikomonasinfektion , eftersom immunförsvaret är försvagat .

Missuppfattningar

Om infekterade med herpes vet att det finns mediciner du kan ta för att förhindra utbrott och kontrollera vulva klåda . Det är inte en sjukdom som du kommer ständigt att lida . De största missuppfattningen cirka jäst infektioner tänker att de ska gå bort utan behandling . Det är viktigt att se en läkare som kommer korrekt diagnostisera din infektion och föreskriva att det bästa tillvägagångssättet genom antingen ett hem botemedel eller medicinering.

Förebyggande

För att förhindra herpes och andra sexuellt överförbara sjukdomar (STD), alltid använda kondom när man har samlag. Kondomer är inte 100 procent effektiva för att förhindra sexuellt överförbara sjukdomar, men de kraftigt minska risken för överföring av sjukdom. Förebyggande av svampinfektioner och vaginit innebär också att använda kondom vid sex. Det rekommenderas inte att ha sex om en partner är smittad. Kvinnor bör undvika långvarig exponering för badtunnor eller annat blötläggning i varmt, centraliserad vattenförekomster såsom kurorter eller badkar. Inte dusch, eftersom det kan driva bakterierna längre in i slidan.

Behandling

Över disk mot klåda medicinering kan tillämpas på klitoris och vulva regionen att mildra symtom på infektion. Läkare kan förskriva antibiotika för infektioner. Jäst infektioner kan reagera på OTC-läkemedel såsom Vagisil, men ta reda på om du verkligen har en svampinfektion innan du använder Vagisil. Mediciner förlorar sin effekt med tiden om det används när den inte behövs .

Previous:nothing Next:Vad betyder ICU på ett sjukhus?

Relaterade artiklar


 • Vilka är farorna med torra radera markörer?
 • hur man tvättar händerna vägen läkare rekommenderar
 • tecken på hypertention
 • buggar som ser ut som vägglöss
 • aerob konditionstest
 • inte hårspray förhindra löss
 • täppt näsa hos bebisar & sova
 • hem rättsmedel för gnetter
 • alkohol och hudens åldrande
 • hur man håller passa med ett kors ryttare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com