mänsklig tillväxt och utveckling

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-30
Mänskliga tillväxt och utvecklingen är snabb under de första åtta åren. Innan hennes tredje födelsedag kommer ett typiskt barn dubbelt hennes längd vid födseln och fyrdubbla sin födelsevikt, enligt Education Encyclopedia. Under denna tid, barn lär sig också att sitta, krypa, gå och erkänna föräldrar och andra släktingar. När barnen blir äldre de utvecklar sina motoriska färdigheter som hjälper dem att flytta runt och göra andra aktiviteter. Deras språk och kognitiva förmågor förbättras, och att de är bättre på att interagera med vuxna. Du kan främja denna utveckling med olika aktiviteter.

Grovmotorik

grovmotorik involvera kroppens stora muskler. De hjälper barn hålla balansen, springa, hoppa och fånga och kasta bollar. Dessa färdigheter kan förbättras med bergsklättring, dribblingar en boll och göra saker som innebär att samordna stora muskler. Det kan vara så enkelt som att sätta ballonger av samma färg i en särskild korg. Du kan också uppmuntra barnen att springa runt utan att krocka med varandra, eller att gå en stig genom att trampa på tegelstenar av en viss färg.

Finmotorik

Finmotorik innebär förflyttning av små muskler, allmän i samarbete med ögat, till exempel hand-öga-koordination, mul-öga-koordination, fingerfärdighet och förmåga att fokusera på ett objekt. Aktiviteter som rullande lera till bollar eller långa rullar, riva papper i fina strimlor, gängning pärlor, knäppning skjortor och fingerfärgsmålning hjälp med att förbättra finmotoriken.

Motion

Fysisk träning stärker barns muskler och ben , reglerar blodtryck och kolesterolnivåer och även hjälper till att förebygga fetma . Motion har också rapporterats öka hjärnans funktioner som minne och koncentration .

tänkande

Du kan bidra till att förbättra ett barns sinne . Involvera barn ålder 3 eller 4 i spel att matcha ett kort eller en bild med sin identiska " tvilling ". Samla objekt i varierande antal , såsom tre ljus , fem pennor och sju koppar papper . Be ditt barn att samla identiska artiklar och räkna dem när hon plockar upp varje . Samla föremål eller bilder av objekt som kan sorteras in i grupper, såsom leksaker, djur, pojkar och män, flickor och kvinnor, koppar och glasses. Then be ditt barn att namn och sortera objekt som han äter med, bilder av djur, män och kvinnor, och så vidare

Övriga aktiviteter

Vuxna kan upprätthålla och även främja tillväxt och utveckling, till viss del, med aktiviteter som att lösa pussel och gåtor. spelar minnet spel, teasers hjärnan och ord bygga spel och lära sig nya språk.

Previous:nothing Next:hur man undervisar IT säkerhet på Internet

Relaterade artiklar


 • vad är ansvarig för ärftliga egenskaper?
 • effekterna av tobak på fostret
 • hur man beräknar spädbarn BMI
 • presentidéer för sörjande familjer
 • Vilka är fördelarna med att köra spår?
 • innebörden av ccs
 • Kegel muskel övningar
 • lista på symptom på uttorkning
 • inkubator utveckling
 • Vilka är de kvalitetsmått som används för akuten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com