muskelknutor komplikationer

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-11
Fibroider, ett vanligt tillstånd hos kvinnor i fertil ålder, är godartade utväxter i eller på livmodern. Även känd som myomas, leiomyom eller fibromyomas dessa utväxter ofta går obemärkt förbi och förbli små och oproblematiska. För vissa kvinnor kan dock muskelknutor bli ganska stora och smärtsamma, och om de lämnas utan läkarvård, kan det uppstå komplikationer.

Barnlöshet

Det finns ett antal sätt på vilka muskelknutor kan orsaka eller bidra till infertilitet. Beroende på den plats i livmodern och storlek fibroid kan äggledarna snedvridas och oförmögen att fungera ordentligt blodflöde till livmoderväggen kan ändras så att implantation eller utveckling av ett embryo kan vara svårt eller omöjligt eller en fibroid kan blockera passage för spermier. Graviditet bland kvinnor som haft kirurgisk behandling för muskelknutor är gynnsam.

Graviditetskomplikationer

För de med muskelknutor som blir gravid, något ökad risk för komplikationer är sätesbjudning eller andra fetala malpositionings grund av en stor fibroid trycka på baby, försvåras arbete om tillväxten sker inom förlossningskanalen och överdriven postpartum blödning. Smärta kan bero på att betona livmodern att tillgodose graviditet och eventuella muskelknutor ökar i storlek. Muskelknutor inte ökar något risken för missfall och för tidig födsel . Behandling för muskelknutor i gravida kvinnor brukar skjutas upp tills efter förlossningen, men kan utföras på ett säkert sätt , helst under det första eller andra trimestern .

Smärta

Pendunculated muskelknutor , eller de som växer från en stjälk , kan orsaka extrem ont om stjälken vändningar . Dessa muskelknutor genomgår ibland en process som kallas degeneration , i vilka massan outgrows sin blodtillförsel och långsamt dör . Medan kroppen så småningom kan absorbera vävnad, kan detta vara mycket smärtsamt och kirurgi kan rekommenderas. Gravida kvinnor upplever smärta på grund av muskelknutor kan beställas sängläge eller till sjukhus.

Previous:nothing Next:checklista för vad man ska ta till sjukhuset när man har barn

Relaterade artiklar


 • typer av stress relievers
 • aerob konditionstest
 • hur man trimmar en inåtväxta tånagel
 • bästa sätten att sträcka ledband
 • vad är en pediatrisk farmaceut?
 • läsglasögon stilar
 • naturlig skönhet tips för vintern
 • rensar kontakter
 • tecken på hypertention
 • övningar hemma för en platt mage
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com