onlineapotek bedrägeri förordningar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-24
Online apotek är ett bra, privat och prisvärt sätt att köpa droger så länge det är säkert och lagligt. Konsumenter söker på nätet efter namnet på ett läkemedel, som ansluter dem till ett stort antal apotek som säljer receptbelagda läkemedel på nätet. Så hur kan vi tala om vilken onlineapotek är trovärdig och legitim. Forskare Ivanitskaya et al genomförde en studie för att ta reda på hur väl universitetets studenter kan identifiera vilka onlineapotek platser är säkra och vilka webbplatser som är bedrägerier. Deras resultat visade utbildade elever hade svårt att identifiera pålitliga Internet apotek eftersom falska Internet apotek liknar den legitima sådana . Om utbildade elever inte kan känna igen seriösa webbplatser apotek , kan den genomsnittliga konsumenten är större risk för att köpa skadliga droger från falska onlineapotek .

Reglering Onlineapotek

Konsumenterna vill de enorma fördelarna med att köpa läkemedel från ansedda online apotek . Den amerikanska Food and Drug Administration arbetar tillsammans med andra federala myndigheter för att stifta lagar som reglerar bruket av onlineapotek att skydda konsumenter från att köpa osäkra droger . För närvarande kommer FDA att vidta åtgärder mot alla online apotek som säljer, distribuerar eller importerar förfalskade, orena eller icke godkända läkemedel. FDA kommer också att vidta åtgärder mot alla online-apotek som förespråkar illegala droger eller doserar något receptbelagt läkemedel utan ett giltigt recept. Konsumenterna kan rapportera en misstänkt webbplats Internet apotek till FDA eller det nationella förbundet för styrelser och farmaci (se Resurser).

Risker för folkhälsan

Sedan 1999, FDA och andra federala myndigheter har förstärkt tillsyn genom kontroll och övervakning programmen. Dessa byråer har redan vidtagit åtgärder mot flera online-apotek. Vissa brott räknas omfatta plåster som innehöll inga aktiva ingredienser för att förhindra graviditet, sälja misbranded narkotika, förfalskade läkemedel och droger som inte godkänts av FDA, som säljer receptbelagda läkemedel utan recept från läkare, som säljer orena droger som orsakas av felaktig förpackning, förvaring och märkning , importera och sälja icke godkända läkemedel, underlåtenhet att registrera tillverkning drog faciliteter och ompackning anläggningar drog med FDA. Dessa är bara några exempel på potentiellt skadliga risker för att köpa droger från oreglerade onlineapotek.

Hur kan vi skydda oss?

Det bästa sättet är att hitta en seriös online-apotek med "Verified Internet Pharmacy Practice Site" kallas VIPPS. Det VIPPS programmet fungerar enligt National Association of styrelserna för apotek som ett nära samarbete med FDA för att ackreditera onlineapotek. VIPPS innehåller en lista över pålitliga apotek webbplatser och kära att hålla sig borta från (se Resurser). Dock har inte alla trovärdiga apotek har godkänts ännu av VIPPS . Så här är några fakta att veta när man köper läkemedel på nätet . Bara köpa läkemedel från online webbplatser som finns i USA . Köp inte receptbelagda läkemedel från online- apotek webbplatser som kommer att sälja dem utan recept . Använd endast webbplatser som har en licensierad farmaceut att svara på frågor per telefon eller online . Det är olagligt att köpa receptbelagda läkemedel från andra länder .

Previous:nothing Next:vad är ansvarig för ärftliga egenskaper?

Relaterade artiklar


 • alkohol detektionsmetoder
 • vad är en pediatrisk farmaceut?
 • etiska organdonation
 • Styrketräning pass för kvinnorna
 • gammeldags förkylning
 • behörighetskrav för hospicevård
 • Ovitrelle instruktioner
 • inte hårspray förhindra löss
 • faktorer som ökar ämnesomsättningen
 • tecken på hypertention
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com