saker att göra med tvättsprit

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-03
gnugga alkohol är ett billigt svar på ett antal hushåll och hälsobehov. Bestående av isopropylalkohol i en 70 procent lösning, gnugga alkohol har fått sitt namn från sin traditionella roll som en hud gnugga och muskelavslappnande medel. Men sparsam konsumenter har identifierat flera användningsområden för denna mångsidiga produkt.

Rengöring Använder

tvättsprit är ett effektivt lösningsmedel, vilket gör det ett bra komplement till alla hushållerskans arsenal. Den kan användas som ett avfettningsmedel för att ta itu grime inom kök och badrum, och fungerar bra för rengöring av fönster och speglar. För tuffa städjobb, använda den full styrka. För daglig rengöring, arbetar en blandning av 1 /2 kopp av tvättsprit och 1 liter vatten väl, enligt International Executive hushållerskor 'Association.Vissa märken av tvättsprit säljes med tillsatta ingredienser, såsom doft eller mjukgörande. För rengöring, se till att din produkt inte innehåller dessa tillägg. Som med alla lösningsmedel , gnugga alkohol är giftigt och bör förvaras utom räckhåll för små barn. Det skapar också rök som kan irritera luftvägarna , så alltid använda den i en väl ventilerad plats .

Hälsa Använder

För öron som är igensatt med vatten , gnugga alkohol kan påskynda avdunstning och ger komfort . Helt enkelt använda en pipett för att tillämpa några droppar i hörselgången , och den alkohol som kommer att hjälpa vätskan avdunstar , öppna kanalen .Mayo Clinic rekommenderar också en lösning av en del tvättsprit och en del vinäger som en förebyggande lösning för simmare öra . En tesked hälls i varje öra och dräneras tillbaka ut före och efter bad kan förhindra tillväxt av bakterier eller svampar i hörselgången.Gnugga alkohol är också en användbar första stöd verktyg. Det är en bra antiseptiskt medel för rengöring av verktyg som en pincett eller nålar vid behandling flisor eller andra hudavskrapningar, och det kan sterilisera huden runt sår.

Terapeutiska användningsområden

När masseras in i huden, gnugga alkohol ger en omedelbar kylning känsla, och en del människor tror att det ger lindring för ömma muskler efter hård ansträngning.Det kan du också göra din egen kallt förpackningar hemma i terapeutiskt syfte. Normal kallt förpackningar fyllda med vanligt vatten är stela och kommer inte överensstämmer med den del av kroppen där avskrivningen behövs. Men en kall pack gjort med en del tvättsprit och tre delar vatten får frys-kall samtidigt som den är flexibel. Var noga med att dubbel-bag din lösning för att förhindra läckor, och tydligt märka den som en kall pack så det är inte förväxlas med vanlig is.

Previous:nothing Next:förteckning över generiska p-piller

Relaterade artiklar


 • Styrketräning pass för kvinnorna
 • ungdomar missbruk fakta
 • faktorer som ökar ämnesomsättningen
 • det bästa typer av filter för ro-system
 • Fördelarna med elliptiska cyklar för äldre
 • etiska organdonation
 • Vad gör av hormoner som produceras av sköldkörteln?
 • information om leva en hälsosam livsstil för barn
 • faser av sörjande
 • synundersökning krav
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com