tre typer av fibrer fogar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-16
leder, eller tal, är webbplatser i kroppen när två eller flera ben möts . De ger kroppen struktur och rörlighet . Inom olika klassificeringar av fogar är fibrösa lederna , vilket flera av de bindvävsbildning består av kollagen fibrer och är i allmänhet orörlig . Den huvudsakliga funktionen av fibrösa leder är att ge en stark föreningspunkt mellan benen . Fibrer leder har tre typer : . gomphosis , suturer och syndesmosis

Gomphosis

Gomphoses-baserat på det grekiska " gompho "som betyder" Bolt " eller " spik "-bara på ett ställe i kroppen : munnen . Dessa leder förankrar tänderna i överkäken och underkäken , eller den övre och undre käkben. Gomphoses är strikt kon och ledskål där tandroten hålls på plats vid benet av parodontala ligament . Dessa ligament löper mellan tand och käkben , så liten rörelse när man tuggar .

Suture

Suture leder endast ske mellan skallben . Som namnet antyder , är de sömmar där Skallbenen är anslutna . Vid födseln , lederna i skallben är öppna och flexibla för att tillåta huvudet att passera genom förlossningskanalen och senare för att möjliggöra för hjärnans tillväxt . Eftersom kroppen utvecklas från infanthood , lederna förregling och ansluter via bindväven fibrer för att skapa en stark och orörlig band . Medan vissa litteratur hänvisar till obligationsmarknaden som något flexibelt , vilket möjliggör vätska eller blodtryck förändringar är det allmänt accepterat att suturen obligationer är fast , vilket skyddar hjärnan . När permanent ansluten så fogar kallas synostoses .

Syndesmosis

Syndesmoses leda till en viss rörlighet på grund av förekomst av interosseous membran eller ledband som förbinder ben . Den skenben och vadben, relativt långt ifrån varandra, är förbundna med syndesmoses vid ankeln. Den ligament sveper runt ankeln och upp benet, vilket ger mindre flexibilitet i fotled rörelse, vilket är en vanlig källa till fotled vrickning. De flesta lederna i vristen och foten är mycket flexibla, vilket möjliggör många olika rörelser. Syndesmoses har dock väldigt lite rörlighet och eventuella överdriven rotation av foten eller ankeln resulterar i skada.

Previous:nothing Next:husläkare praktiken kontra allmän praxis

Relaterade artiklar


 • Hur fyller jag ut sista funktionshinder former för social trygghet?
 • hur man bygger muskelmassa efter 40
 • hur man kan jämföra linsvätska
 • hur man byter en lins i mina glasögon
 • Indiana välfärd program
 • synundersökning krav
 • hur du schemalägger ett läkarbesök
 • hur man håller skorna på en klubb foten spädbarn
 • användningsområden för Vicks vaporub
 • hur man väljer en invärtesmedicinare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com