Vilka är tecknen på att få en tid för första gången?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-24

Du behöver:
promenadkäpp
. Skum slangar.
Måttband.
Markör eller penna.
Sax.
Tvål.
Vatten.

Som en flickas kropp förbereder att gå in i vuxen ålder, vissa förändringar sker. Under puberteten, i upptakten till den första menstruationscykeln, har du en rad nya kroppsliga upplevelser. Det är oerhört viktigt att veta att dessa förändringar är normala. Några av dem kan komma som en överraskning, och tillfälligtvis kan du hitta några av dina kroppsliga förändringar obehagligt. Tala med din läkare eller nära vän eller familjemedlem om tecken på att få en tid för första gången.

bröst tillväxt

Enligt US Department of Health, den första menstruationen inträffar cirka två år efter att brösten börjar växa. Den DOH säger att den genomsnittliga åldern för en flicka att börja menstruationen är 12, men alla åldrar mellan 8 och 15 är normalt. Du kanske märker att dina bröstvårtor blir större och området runt bröstvårtan blir mörkare. Detta är normalt.

Missfärgade Ansvarsfrihet

När din första perioden närmar sig kanske du märker att du har några flytningar. Återigen, detta är normalt, även om ansvarsfrihet är något missfärgat. Det är vanligt att den mängd utsläpp att öka så du kommer närmare ditt första menstruationscykeln. Detta är inget att oroa sig. Konsultera en läkare om ansvarsfrihet har en stark lukt eller orsakar klåda.

Cramps

Enligt Center för unga kvinnors hälsa, kan sammandragningar av livmodern orsaka kramp känsla en eller två dagar innan en period. Normalt kramper uppstår i nedre delen av ryggen och buken. Några flickor kommer aldrig att uppleva kramp, medan andra drabbas av olika grader av obehag under de tidiga stadierna av menstruation.

Nedstämdhet och irritabilitet

Under en period den kvinnliga kroppen producerar ett överskott av östrogen. Detta är det kvinnliga hormonet som styr tillväxt och fruktbarhet. Denna ökning i hormonproduktionen kan orsaka dåligt humör, mild depression och irritabilitet. Det är vanligt för en flicka att känna sig känslomässigt före och under hennes tid. Detta kallas premenstruella spänningar (PMT). Ganska ofta en kvinna kommer att inse att hon upplever PMT innan hon börjar sin period.

Mentrual Flow

I de flesta fall en period leder till vaginal blödning. Detta är kroppens sätt att spola ut ett obefruktat ägg. Blödningen som uppstår kallas menstruation. Menstruation skiljer sig från person till person vad gäller volym och den tid den blödande varar. I de fall där en sexuellt aktiv kvinna blir gravid, förekommer hennes menstruation inte, som ägget har befruktats. Hon kommer inte att uppleva en period igen förrän efter förlossningen.

Previous:nothing Next:När inträffar mest sol skador hud?

Relaterade artiklar


 • korrekt hållning när de står och sitter
 • pacemaker historia
 • hur man jämföra kostnaderna för ett självständigt seniorboende
 • synundersökning krav
 • hälsofrågor för afroamerikaner
 • den genomsnittliga höjden för män
 • vad är orsakerna till gula svett fläckar?
 • hospicevård information
 • förteckning över generiska p-piller
 • typer av antiperspiranter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com