aktiviteter för sensorisk integration i skolan eller hemma

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-25
Barn som sensorisk integration sjukdomar som autism , är ofta alltför reaktiv till ljud eller lukter , eller kan ha svårt avkänning touch . Sensorisk integration verksamhet införliva under- eller överaktiv sinnen , och lära barnen att arbeta kring problem. The verksamhet undervisa samhällelig och social kompetens till barnen medan de gör något de gillar. Resultaten är friska känslor , bättre självkänsla och positiva växelverkan i livet .

Stökigt Play

Kombinera sinnena och roligt genom att spela med en rörig och geggig sak, som modellera eller badskum. Det kommer gnista barnens kreativitet när de bygger saker, och stimulera deras känsel, utan att orsaka obehag för dem som är överkänsliga mot texturer.

Fysiska aktiviteter

Fysiska aktiviteter, som löpning, klättring och hoppa rep, hjälpa barn införliva rörlighet med touch. Och eftersom rörelse ser ut och känns annorlunda än att bara sitta eller vistas fortfarande ger det barnen med sensorisk integrationsfrågor ett nytt perspektiv på gemensamma aktiviteter. Mer komplexa fysiska uppgifter som t. ex. kratta löv eller trycka på en kundvagn , undervisar också i verkliga livet färdigheter .

Tunnlar och tält

Bygga tält och tunnlar och sedan spela eller koppla av i dem efteråt hjälper barnen arbeta på egen känsel som de utforskar material med olika känns som tyg och rep . Verksamheten engagerar children' motoriska färdigheter som de sätter upp och flytta runt tunnlarna , liksom deras förmåga till problemlösning , när de behöver bygga runt sofforna i hemmet eller bänkar i ett klassrum .

Innan-Bed Aktiviteter

Barn som har sensoriska problem har ofta svårt att sova. Börja med fysisk aktivitet för att bränna ut överskottsenergi innan bed. Then sätta på en cd med lugn karaktär låter som havet, ett vattendrag eller en lägereld att hjälpa dem slappna av. Sätt på en lava lampa, som fokuserar sin uppmärksamhet och hjälper dem att rota sig. Placera en tung filt över dem för att främja avslappning.

Previous:nothing Next:lista som innehåller bly

Relaterade artiklar


 • stödgrupp idéer för pensionärer
 • hur man hyra en ozon maskin
 • hur man trimmar en inåtväxta tånagel
 • Varför är rökning dåligt för barn?
 • drogförebyggande musikprogram
 • Vikten av torkning händerna efter tvätt
 • hur man byter en lins i mina glasögon
 • livsmedel för att undvika under morgonen sjukdom
 • hur man tränar för hippa privatliv
 • hur man rengör en digital rektal termometer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com