amning tips för nya mammor

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-13
En ny mamma som inte ammas innan har alla typer av tvekan, rädsla och även förvirring om ammar barn som kanske inte följa vad hon lärt sig av böcker och information läs under graviditeten. Ammande mammor måste också brottas med motstridiga uppgifter från familj och vänner. Lika förvirrande som allt kan vara i början, behöver ammar inte skall kunna frustrerande.

Tid att läka

När du ta med barnet hem, vänner och familj besök i hopp om att spendera tid med dig och den nya bebisen. Att ha ett barn är ansträngande, speciellt om du hade ditt barn med kejsarsnitt eller på annat sätt haft en svår förlossning. Och du har nu totalt hand om ett hjälplöst nyfödda.Har störningar någon springa för dig med besökare. Om du blir sjuk, blir amning ett problem. Be inte om ursäkt för att ta den tid som behövs för att återhämta sig. Begränsa tiden med besökare, även om det innebär att lämna rummet eller, om ensam och inledde besökarna ut genom dörren.Låt inte ångest över separationen från ditt barn att hålla dig från att ge betrodda familj eller vänner titta på dina barn medan du vilar. Gör klart barnet ska föras till dig när hungrig. Låt inte välmenande vänner att mata ditt barn eller besluta att du behöver vila mer än barnet behöver till sjuksköterska. Låt barnet att sjuksköterskan på efterfrågan, och motstå frestelsen att erbjuda konstgjord bröstvårtor eller kompletterande matning. En ofta ofrivillig konsekvens av tillägg utfodringar är att minska mängden mjölk du har tillgängligt.

Know Your Mind

Låt inte andra tala dig ur omvårdnad. Ammade barn har färre allergier och allmänt gråta mindre. Amning är det säkraste, billigaste och enklaste sättet att mata en baby. Amning är bra för mamma också. Låt inte andras åsikter eller ammande utmaningar hindra dig från att göra vad du vet är hälsosam för ditt barn och för dig själv.

Stress

JoAnn Wagner, mor till fyra i "Hjälp! Jag är en ny Mor sade, "Babies förstå känslor. När du är upprörd, de känner det. Försök att slappna av när du ammar ditt barn. Du kommer att belönas med en lugnare barn. "De första veckorna och månaderna, fokusera på att vara en ammande mamma, inte på en annars fullspäckade schema. Stress kan leda till amning problem för dig och /eller ditt barn. Om stressen håller dig spänd, kan ditt barn foder inte bra. Inte helt uttrycka dig mjölk kan leda till förlust av mjölk eller infektion.

Ömhet

Regelbunden omvårdnad hjälper till att hålla mjölkgångarna från täpps igen. Igensatt ledningar kan orsaka att brösten blir ömma. Med vila, tillämpning av värme och ofta vård, kan detta lösa sig naturligt. Röda strimmor och smärta visar ett bröst infektion och kräver en läkare besök och antibiotika. Du kan också behöva uttrycka och kasta bort mjölk från bröstet till mastit klarnar. Regelbunden vård och inte använda tvål eller andra torkning produkter hjälper lindra såriga bröstvårtor. Tillämpa lanolin på bröstvårtor kan också hjälpa till att lindra träningsvärk.

Support

La Leche League, en organisation för ammande mödrar har stödgrupper inom många områden. Det kan också nås via Internet. Förbinder denna eller andra grupper stöd kan visa sig avgörande för att hjälpa dig att känna dig bekväm med ditt beslut amma. En stödgrupp hjälper dig att lära dig amma tekniker, förstå vad som är normalt och vad som inte är och känna igen när du behöver läkarvård.

Be om hjälp

Det är inte ovanligt att ha problem med amning. Var inte rädd för att be om stöd från sjuksköterskor eller andra som har ammats. Låt inte förlägenhet att hålla dig från framkalla hjälp. Amning kan ta både engagemang och uthållighet tills du bryta igenom till den söta bindning erfarenhet du har läst och andra talar om.

Previous:nothing Next:inkomstgränser för Indiana Medicaid

Relaterade artiklar


 • Fakta om äldre fysisk kondition
 • tecken på en förorenad strand
 • övningar för att bygga bröstmuskulatur
 • vad är ansvarig för ärftliga egenskaper?
 • användning av propylenglykol i livsmedelsindustrin
 • etiska organdonation
 • Hur fyller jag ut sista funktionshinder former för social trygghet?
 • felsökning av en P90X dra upp bar
 • fysiska aktiviteter för ungdomar
 • pediatriska robotkirurgi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com