ben muskler i kroppen

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-03
Den mänskliga ben är inte bara större armar som vi går på. Musklerna i benet är alla komplexa och viktiga, och var och en styr rörelsen, precision, noggrannhet, snabbhet och uthållighet. Benmusklerna är den främsta källan för förflyttning och tjäna flera viktiga funktioner.

Kidnappare

Dessa muskler, brevis adductor, Longus och Magnus, sträcker sig längs insidan av låret ungefär halvvägs. Dessa muskler är ansvariga för att kunna knyter knäna ihop. Dessa muskler styr också hur flexibla en person är. Väl sträckt kidnappare kan tillåta en person att göra sidan split.

Hamstrings

biceps femoris, semitendinosis och semimembranosis är de tre muskler som utgör baksidan av lårmusklerna. Hamstrings arbete att föra underbenet framåt. De har också stoppa framåt, så idrottare tenderar att sträcka och rippa dessa muskler om den andra muskulaturen är mycket starkare.

Lår

quadriceps, de fyra musklerna i låret regionen, består av rectus femoris, vastus lateralis , vastus intermedius och vastus medialis. Dessa muskler är det som ger dig den första makten i en sprint. Den rectis femoris fäster också till höften och styr dra benet uppåt. Det är därför dina höfter kan verka öm efter klättring många trappor.

Kalvar

gastrocnemius löper längs baksidan av benet och sträcker och avtal för att få hälen upp, som att stå på bollar av fötterna att sträcka uppåt, eller att peka tårna mot marken. Dessa muskler hjälper också i gång och är oftast den mest utvecklade av benmusklerna, tillsammans med quadriceps.

Shins och vrister

soleus muskel går under kalv och ansluter till samma senan som gastrocnemius. Enligt Smart styrketräning, "trycka benet mot något medan ditt knä är böjt, stående, och i själva verket hjälpa kraft blod tillbaka till hjärtat är dess huvudsakliga funktioner. "tibialis anterior är motsatsen till den soleus. Det går längs skenbenet och kontrakt för att dra foten upp. Pekar tårna uppåt beroende av tibialis anterior. Oriktigt genomförande av åtgärder kan leda till att tibialis att faktiskt börja slita bort benfragment från smalbenet, vilket resulterar i "benskydd spjälor," en smärtsam men vanligtvis inte allvarliga skador.

Previous:nothing Next:göra koksaltlösning

Relaterade artiklar


 • instruktioner för en talande stegräknare
 • det bästa typer av filter för ro-system
 • husläkare praktiken kontra allmän praxis
 • vad är en pediatrisk farmaceut?
 • onlineapotek bedrägeri förordningar
 • tillbaka förlängning övningar
 • täppt näsa hos bebisar & sova
 • etiska organdonation
 • rökning medvetenheten aktiviteter
 • Indiana välfärd program
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com