hälsosamma kastruller att laga mat med

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-15
Homespun visdom och vetenskap möts i köket . Matlagning i gjutjärn skillets har länge varit känt för att öka järnhalten i livsmedel . Tidigare generationer har gått denna kunskap till den yngre kockar i familjen . Nu finns det en mängd olika alternativ när det gäller att välja hälsosam kastruller att laga mat med .

kokkärl av rostfritt stål

Rostfritt stål har länge varit en favorit för hälsomedvetna kockar . Dess icke-porös yta är lätt att rengöra och lämnar ingen skrevor för bakterier att växa. Det anses vara en av de mest hygieniska typer av kärl finns. Vissa kokkärl av rostfritt stål har koppar plätering bottnar för ännu bättre värmeledning. Det enda undantaget är att för någon med en nickel känslighet, skulle det vara klokt att undvika matlagning i rostfritt stål. Är

Keramik Pans

Hög kvalitet keramiska kokkärl glaserad i en icke-giftig, non-stick yta. Den tål mycket höga temperaturer, och håller värmen längre än vissa kokkärl. Grund av den höga värmetålighet av keramiska kokkärl, de är tillverkade i ett brett spektrum av färger och mönster. Som en försiktighet, inte koka eller få mat i keramik kastruller och stekpannor från utlandet, eftersom de kan ha tillverkats med bly glasyrer.

Anodiserat aluminium

Dessa skålar har det bästa av två världar. Med snabb uppvärmning förmåga av aluminium, utan aluminium exponeringen, det är ett alternativ för hälsosam matlagning. Den aluminium ges först ett kemiskt bad och då slå med elektriska strömmar under bearbetningen. Detta tätar aluminium och skyddar den från punktfrätning och erosion. Anodiserat aluminium kastruller är mer ekonomiska än stål och finns i många färger för att framhäva alla kök inredning. Eftersom vissa icke stick ytor har varit kopplade till sköldkörtelsjukdom, det är bra att ha en säker non-stick alternativ.

Glas Pans

Glas kokkärl är tillverkade med hög värmebeständigt material. De är perfekta för plan topp kaminer, och ger en genomskinlig kokkärlet så att du kan titta på mat tillagas. För människor som är känsliga för metaller, dessa är ett optimalt val för hälsosam matlagning. Men se upp om man träffar golvet, eftersom de kan splittras lätt.

Grön Köksartiklar

Enligt Consumer Reports har den gröna rörelsen kokkärl börjat. Många olika namn märken i grytor och kastruller är slänga ut nya gröna pannor som de påstår är gjord med mer miljövänlig teknik, med färre koldioxidutsläpp, och att de kan skryta med en non stick yta som inte har producerats med olja. Detta, hävdar de, gör kärlen friska för både individer och miljön.

Previous:nothing Next:symtom på endometrios i tarmen

Relaterade artiklar


 • järnhalt av bison jämfört med nötkött
 • Hur beräknar jag tidalvolymen med idealvikt ?
 • gammaldags sätt att stoppa hosta
 • klitoris infektioner
 • Georgia State godkänt läkemedel och alkohol behandlingar
 • midja övningar för män
 • information om cellandning
 • ben muskler i kroppen
 • Fördelarna med elliptiska cyklar för äldre
 • vad man ska undvika med premenopause
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com