hur man bygger självkänsla

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-07
Hur andra människor betraktar dig är ofta en återspegling av hur du känner dig själv . Om du plågas av känslor av låg självkänsla , är det inte troligt att andra kommer att hålla dig i den högsta aktning , heller. Tillfälliga känslor av självtvivel eller bristen på förtroende är inte ovanliga känslor . Men när dessa känslor pest dina vardagliga handlingar och beteende kan vara skadligt i allt från hur barn växer för att se sig själva, att förhållanden och karriärer hos vuxna . Att lära sig bygga anseende i dig själv eller till barn är ett sätt att en positiv vändning i livet .

Du behöver:
Paper
. Penna.

i dig själv


1.
Skriv ner en lista över dina positiva egenskaper och prestationer. Börja med det du ser som din mest uppenbara kvaliteter. Bedöma alla aspekter av ditt liv, inte bara utseende. Inkludera din karriär och prestationer också. Se här listan när du känner eller säger något som är negativt om dig själv.
2.
Lovar dig själv att prova nya saker och inte låta rädslan för misslyckande eller ofullkomlighet hindra dig från att uppfylla det. Känn dig inte i sticket av saker som du inte kan utföra, utan vara stolta resan att lära sig nya saker oavsett hur framgångsrik du är
3
Lista saker i. . ditt liv som du vill ändra. Dela upp listan i två halvor och skriver ner de saker som du kan ändra på ena sidan och de saker som du inte kan ändra på den andra.
4.
Skapa rimliga mål som kan bistå dig att nå de saker som du kan ändra. Planera bort dessa mål genom att skapa en tidslinje och detaljer om vad som behöver göras för att utföra dem.
5 .
hjälpa någon annan genom att bidra med din tid till en god sak . Att hjälpa människor i nöd kan höja din självkänsla , inte bara med dig själv men med din grupp också.

hos barn


1 .
Ge barn din odelade uppmärksamhet . Verkligen lyssnar när barn talar till dig och dela prestationer . Låt dem veta att du bryr dig om vad som händer i deras liv och att de är av värde .
2 .
erbjuda uppmuntran när ett barn känner sig nere eller om de känner att de har kunnat att åstadkomma något . Hjälp dem att förstå varför de inte kan ha varit framgångsrika , erbjuda dem vägledning om hur man kan förbättra och påpeka vad de gjorde rätt . Låt dem veta att ingen lyckas på allt hela tiden .
3 .
berömma dem för deras framgångar . Dela hur stolt du känner av dem men låt dem veta att du är stolt över dem om de är framgångsrika eller på annat sätt .
4 .
Skriv en lista av barnets egenskaper och prestationer . Be barnet att göra detsamma . Läs deras lista och dela med sig alla de positiva egenskaper som du ser i dem . Ge dem din lista eller placera det på en plats där barnet , eller någon , kan komma tillbaka och se det när som helst .


Previous:nothing Next:metoder för att minska rökning

Relaterade artiklar


 • Fördelarna med elliptiska cyklar för äldre
 • hur man kan minska rynkor & hängande i ansiktet
 • Kegel muskel övningar
 • effekter av spädbarnsmassage
 • tillbaka förlängning övningar
 • hur man trimma ner magen fett
 • Hur vet jag om kryckor är rätt inställda?
 • hur man jämföra kostnaderna för ett självständigt seniorboende
 • verktyg som barnläkare användning
 • ordentlig fotvård för äldre och sjuka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com