hur man kan jämföra nettokostnaderna hälsa täckning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-31
Enligt en 2009 Henry J. Kaiser Foundation studien ökade kostnaderna för hälso-och sjukvården i genomsnitt 9,6 procent per år sedan 1970 till den punkten . För att spara pengar på vårdkostnader , jämföra nettokostnaderna hälsa täckning av varje sjukvård plan finns . När man jämför kostnader du måste titta på mer än bara de månatliga bidraget . Inkludera annan täckning kostnader såsom självrisker , samarbete betala belopp , planer recept och högsta utbetalning och belopp täckning för att komma fram till en nettokostnad . En sjukvård plan som är billigare för en enskild person som sällan besöker läkare kan inte vara rätt plan för en arbetstagare som stödjer en familj på sex med kroniska hälsoproblem .
1
Samla medicinsk intäkter från föregående år . . Specifikt leta efter faktiska medicinska fakturering kostar inte det belopp som betalas efter försäkring . Sortera kvitton i kategorier , inklusive läkare kontor , medicinska laboratorier , recept och kostnader sjukhus . Lägg till ytterligare kända kostnader såsom en planerad operation eller nya långsiktiga recept i varje kategori , om förväntas under de kommande 12 månaderna . Totala kostnader för varje kategori . Dela varje belopp med 12 för att få en månatlig kostnad .
2.
Beräkna månadskostnad för premier sjukvård för varje plan finns. Om premier är tagna ur en lönecheck varannan vecka, multiplicera det bidragsbelopp som tecknats av 26. Dela detta belopp med 12 för att få en månatlig premie.
3.
Multiplicera antalet totala månatliga föreskrifter av recept samarbete betala belopp för varje plan. Om planerna är Formulary begränsning, lägga till kostnaden för nödvändiga kända varumärken recept till den månatliga receptbelagt läkemedel totalt.
4.
Multiplicera antalet läkare kontor besök föregående år av samarbete betala för varje plan. Justera antalet som behövs om hälsokrav har förändrats från föregående år.
5.
Igenom sjukhuset och sjukvårdskostnader laboratoriet från föregående år. Uppskatta kostnaderna för dessa tjänster för innevarande år. Multiplicera samtidig betalning andel av varje plan med det beräknade beloppet. Till exempel, om den sjukvård plan betalar 80% av sjukhuskostnader och den beräknade kostnaden i år är $ 1000, då samtidig betalning beloppet är $ 200. Exakt uppskatta kostnaderna för varje plan för in- nätverk och out-of-nätoperatörer enligt förväntade behov . Dela den totala kostnaden för dessa tjänster med 12 för att få en beräknad månadskostnad .
6 .
Uppskattning out-of-pocket kostnader för icke- traditionella hälso- och sjukvård , såsom massage , kiropraktik och dietister . Minskad förväntade out-of-pocket kostnader för sådana tjänster med det belopp som omfattas av varje plan .
7 .
Bestäm det avdragsgilla beloppet . Detta är det belopp som skall betalas av den person som omfattas av planen innan försäkringen planen börjar att betala . Dela det avdragsgilla beloppet för varje plan genom 12.
8.
Totalt alla out-of-pocket månatliga kostnaderna för varje plan och jämföra dem för som har den lägsta nettokostnaden.

tips och varningar


 • Några planer för hälsovård har ett individ-och familjeomsorg maximal out-of-pocket belopp. Dessa typer av planer är önskvärda eftersom försäkringen plan kommer att betala 100% när den maximala summan har nåtts.
 • en hälso-plan med en högre självrisk i allmänhet har lägre premier. Dessa planer erbjuda potentiella besparingar över tid, men vissa förberedelser är viktigt. Att avsätta pengar för högre out-of-pocket kostnader i händelse av en katastrofal händelse eller sjukhusvistelse är önskvärt innan du väljer den här typen av plan.
 • Ett naturligt val för dem med låga årliga sjukvårdskostnader är en hög avdragsgill plan med låga premier. Men om det verkar osannolikt att du någonsin skulle kunna ha råd med en hög självrisk (ofta flera tusen dollar) i händelse av ett katastrofalt sjukdom eller skada, kan det vara bättre att betala en högre merkostnader i form av månatliga premier.


 • Previous:nothing Next:effekterna av svart mögel på barn

  Relaterade artiklar


 • ofrivilliga muskler i kroppen
 • vad är viktgränsen på bärbara spjälsängar?
 • kemikalier i regnvatten
 • spermabank lagar
 • vad är verkligt ålder?
 • mänsklig tillväxt och utveckling
 • hem rättsmedel för gnetter
 • typer av stress relievers
 • synundersökning krav
 • hur man kvalificera sig för gratis recept på en låg inkomst
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com