kost och hälsa tips för cesearean mödrar efter förlossningen

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-20
En kejsarsnitt är större bukkirurgi varnar California Pacific Medical Center, så nyblivna mammor måste komma ihåg att de återhämtar sig från denna operation samt anpassning för att möta kraven från deras nyfödda barn. Constance Rock och Aleksandra Evanguelidi av "Health News" rapporterar att de flesta kvinnor beskriver känslan som om de har blivit "påkörd av ett tåg" efter en kejsarsnitt. Dödligheten för mammor är högst under förlossningen, varnar den amerikanska Graviditet Association, så det är viktigt för dig att få adekvat hjälp och stöd, vila och näringsriktig kost att återhämta sig från ett kejsarsnitt.

fysisk aktivitet

Vill inte lyfta något tyngre än bebisen efter ett kejsarsnitt. Värva hjälp och stöd för hushållssysslor och ha varor baby i närheten. Försök att undvika böjning, gå i trappor eller lyfta. Gör ditt bästa för att stanna i sängen i två veckor efter ett kejsarsnitt rekommenderar American Graviditet Association, ju mer vila man blir, desto snabbare kommer du att läka och återhämta sig. Observera kravet på din avslag, blödningen och utsläpp som sker som livmodern krymper. Avslag är tung och ljus vid första och sedan förändringar i färg och beloppet under sex veckor. Om ditt avslag flödet verkar plötsligt tyngre, eller blir rödare i stället för lättare, kan det vara ett tecken på att du överanstränger dig. Promenader och gunga kan bidra till att försiktigt förbättra återvinningen, aktivera tarm och skingra gas efter ett kejsarsnitt.

Diet

Din kost efter kejsarsnitt bör innehålla mycket vätska för att hålla dig hydratiserade, fibrer livsmedel för att undvika förstoppning , och berikande livsmedel för att främja läkning och stödja din hälsa.

Rich och varma soppor är lättsmält och närande. Undvik att äta bearbetade pasta och bröd som får lämna dig förstoppad . Fettsyror som finns i linfrö , gurkört olja , primula eller hampa olja kan hjälpa till att lindra förstoppning och gas efter ett kejsarsnitt . Ät probiotika som de i yoghurt , ger råd Rock och Evanguelidi , återställa bakteriell balans om du har tagit antibiotika under operationen .Ät så mycket du gjorde när gravid om du ammar och äter mycket protein rekommenderar Arizona Health Services . La protein och C-vitamin kan också främja läkning efter ett kejsarsnitt .

Motion

När du får klartecken från din läkare, det finns några mjuka övningar som kan hjälpa magmuskulaturen att läka. För de första dagarna, rekommenderar California Pacific Medical Center, stöd för din buksnitt med händerna eller en kudde under övningarna.Övningar efter ett kejsarsnitt ingår bukandning , fotled cirklar, Kegels, ben stag, ben sträcker, bäcken tilt, sit-ups och promenader.Har gymnastiska övningar tre till fem gånger vardera. I buken andningsövningar, andas in och sträck magmuskulaturen utåt, håll för fem räkna och andas ut medan du drar magmuskulaturen i. För att göra fotled cirklar, ligga på rygg och göra 10 cirklar med din fotled både medurs och moturs. För ben stag, ligga på rygg, kors anklar och räta på benen. Spänn låren och skinkorna och håll i fem räknas. För att göra ett ben stretch, ligga på rygg med böjda knän. Håll ryggen plan som du skjuter foten av din böjda ben upp och ner. Brace ditt huvud och nacke med kudde innan du försöker sit-ups. Böj knäna, tuck hakan och räckhåll för knäna. Håll för fem räknas. Göra bäckenets lutning innebär liggande på golvet med knäna böjda. Låt bäckenet att luta uppåt som du försöker platta till korsryggen i golvet. Håll för fem räkna.Försök att göra 10 på tre sekunder Kegel pressar tre gånger om dagen och öka antalet tills du gör 50 till 100 per dag. Kegels involvera klämma musklerna i bäckenbotten, samma muskler du använder för att stoppa flödet av urin.

Previous:nothing Next:öronproblem hos barn

Relaterade artiklar


 • vad händer om en människa tar metacam?
 • naturligt stöd för att stoppa spiken bita på barn
 • Alkohol och droger kurser i Florida
 • syv kroppshållning tips
 • hur man kan jämföra omvänd osmos vatten
 • felsökning av en P90X dra upp bar
 • vad är ansvarig för ärftliga egenskaper?
 • den genomsnittliga vikten och höjden på en kvinna
 • gym idéer för barn
 • Hur lär jag väl andas?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com