långsiktiga fördelarna med att äta hälsosamt

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-17

Du behöver:
Feeding väska
. Kosttillskott.
PEG slang med klämma och mössa.
Rent vatten.

En livsstil som inkluderar att äta hälsosam mat på lång sikt ger betydande hälsofördelar. Risken för sjukdomar som drabbar vitala organ kan minskas betydligt med tillsats av livsmedel som består av vissa näringsämnen, vitaminer eller kemikalier. Eliminera mat också kan främja hälsan och samtidigt minska risken att utveckla vissa villkor.

Hjärthälsa

Att upprätthålla en hälsosam kost bidrar till hjärthälsa genom att sänka kolesterol och minska riskerna för hjärtstillestånd och hjärtsjukdomar, enligt Mayo Clinic. Att begränsa konsumtionen av transfetter och mättade fetter minskar risken att en person kommer att utveckla kranskärlssjukdom.mat med högt innehåll av mättat fett som de flesta människor möter är mjölk , smör, ost och nötkött . Källor till transfetter är kex , förpackade livsmedel mellanmål , vissa stekt mat och margarin . Å andra sidan , vissa fleromättade fetter , omega- 3 fettsyror , skydda hjärtat mot hjärtstopp och oregelbundna hjärtslag. En hälsosam kost som innehåller ett överflöd av frukt och grönsaker, fem till 10 portioner per dag , minskar också risken för hjärtsjukdom.

blodtryck

Enligt National Institutes of Health, äta en hälsosam kost kan minska en persons risk att utveckla högt blodtryck och sänka sitt blodtryck om den redan är hög .En diet inriktad på att uppnå eller bibehålla en hälsosam blodtryck inkluderar fettsnåla mejeriprodukter , mat med låg natrium och salt , mycket frukt och grönsaker , fågel, fisk och nötter . Fetter, rött kött , och mat och dryck som innehåller mycket socker spelar en underordnad roll i att komponera en diet för ett hälsosamt blodtryck .

förebyggande av cancer

inklusive och begränsande, kan vissa livsmedel från ett långsiktigt kost förhindra cancer. Enligt Stanford medicin får livsmedel som ingår i kategorierna av fytokemikalier , antioxidationsmedel och omega- 3 fettsyror sänka en persons risk att utveckla cancer . Fytokemikalier , endast förekommer i livsmedel , kemikalier i anläggningar som skyddar dem från saker som bakterier och svampar .Fytokemikalier finns i olika typer av livsmedel, inklusive vitlök , lök , blåbär , citrusfrukter och lummiga gröna grönsaker. Antioxidanter skyddar kroppen från skador orsakade av fria radikaler under kroppens normala kemiska processer. Livsmedel som innehåller antioxidanter är apelsiner, morötter, squash och mandel. Omega-fettsyror 3 fettsyror fås från livsmedel eller tillägg, och finns i lax, tonfisk, kidneybönor, sojabönor och linfröolja.

/>
Omega-3-fettsyror inte bör tas om en person använder blodförtunnande läkemedel, har högt kolesterol, är gravid, ammar eller under menstruation.

Previous:nothing Next:vad är verkligt ålder?

Relaterade artiklar


 • alkohol och hudens åldrande
 • Varför har vi näsan hår?
 • Varför är rökning dåligt för barn?
 • hur man kan förlänga försäkringen skolhälsovården
 • Vilka är de viktigaste typer av bakterier?
 • bästa sätten att sträcka ledband
 • korrekt hållning när de står och sitter
 • Kegel muskel övningar
 • Vilka är farorna med torra radera markörer?
 • hur man beräknar spädbarn BMI
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com