negativa effekterna av tryckta medier

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-19
Skriv media , såsom tidskrifter , dagstidningar och grafiska romaner , har funnits i århundraden , sprida information och åsikter , och hjälpa människor att bilda sig en uppfattning av världen . Även med TV-apparater och datorer att göra en del av det jobbet , informerar pressen fortfarande många av våra åsikter . En del människor tror att tryckta medier använder detta inflytande på ett sätt som gör ont allmänheten för att öka försäljningen och annonsintäkterna .

kroppsuppfattning

modetidningar och herrtidningar som brukar sätta kvinnor på omslaget dra kritik på två fronter . Den första är att konsekvent presentera kvinnor sexuellt objektifierar dem , påverkar hur kvinnor och män samverkar . Detta kan vara svårt att bevisa , men den andra kritiken är mer konkret. Enligt Sara Cohen blev täcka modeller stadigt tunnare över fyra decennier , samtidigt som förekomsten av anorexi i amerikanska flickor fördubblats . Cohen säger att dessa täcker odla tron att det är viktigt att vara smal , och det är fastställt att tunna avbildas på omslaget och kvinnors normala storlekar avvek , resultatet var en ökning av ätstörningar .

Crime

Perception av brottslighet är mycket beroende av lokala nyhetsrapporteringen. Forskning av Kenneth Dowler visar att när människor blir utsatta för brott berättelser från sitt eget område de är mer benägna att känna rädd för brott, medan brottslighet berättelser från andra platser gör dem att känna sig säkrare eftersom deras städer är relativt säkrare. Människor som utsatts för brott var mer benägna att påverkas än de som inte hade. Dowler nämner också studier som säger människor som är statistiskt mindre risk att påverkas av brottslighet, inklusive kvinnor, vita och äldre, är mer benägna att påverkas av brottet rapportering än män och icke-vita. Television har en ännu starkare effekt på människors uppfattning av brottslighet än utskriftsmaterialet.

Politik

Media ofta uppmanas att agera som regeringens vakthund, men det kan lika ofta användas för att hjälpa regeringarna direkt allmänna opinionen. I sin analys av media i arabvärlden, citerar Lawrence Pintak studier som visar att tryckta medier spelat en central roll i att forma palestinska utsikt mot de tidiga sionisterna. Han berättar också att den saudiarabiska tryckta medierna inte rapporterade om Iraks invasion av Kuwait i 48 timmar så att den saudiska regeringen skulle ha tid att besluta hur man skulle reagera innan dess medborgare visste något hade hänt. Pintak hävdar att denna typ av kontroll har minskat med Qatar-baserade al-Jazira. " Han citerar inrättandet av Egyptens oberoende "Al-Masry al-Youm", men regeringen kör tidningar som Egyptens "Al-Ahram" fortfarande har stort inflytande.

Previous:nothing Next:pediatrisk nutrition utbildning

Relaterade artiklar


 • bäckenbotten avslappningsövningar
 • pediatriska robotkirurgi
 • effekter av spädbarnsmassage
 • Hur många kalorier Power Walking bränna?
 • hur man skriver ett vårdavtal för en äldre
 • verktyg som barnläkare användning
 • vad är viktgränsen på bärbara spjälsängar?
 • Boot Camps i Michigan för oroliga tonåringar
 • hur man tränar för hippa privatliv
 • etiska organdonation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com