saker för att trösta ett tidigt födda barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-19
Födelsen av ett för tidigt fött barn kan vara oroande och stressande . Lyckligtvis finns det dock många saker som föräldrar kan göra för att trösta sina för tidigt fött barn , både när hon är på sjukhus , och när hon kommer hem . Detta kommer att hjälpa barnet att göra svår anpassning till att leva utanför livmodern.

Touch

Touch är ett bra sätt att trösta en tidigt födda barn , och föräldrar bör försöka ha så mycket fysisk kontakt med sina nyfödda som möjligt . Alla touch skulle vara skonsam och fast . Ohio State Medical University Center rekommenderar om en hand på barnets huvud och den andra på rumpan eller ryggen . Du kan också försiktigt smekte hans armar och ben.

Kangaroo Care

Kangaroo vård är det praxis att ge er tidigt födda barn hud mot hud komfort genom att hålla henne nära till din nakna bröst , mellan dina bröst om du är en mamma . Tidigt födda barn kan ha stor nytta av denna typ av komfort , säger Deborah L. Davis och Mara Tesler Stein i sin bok, " Föräldraskap För tidigt födda barn och barn . "Kangaroo vård inte bara hjälper till att stabilisera kroppen temperaturer preemies, men det kan lugna sitt hjärta och priser andas, liksom. Preemies hålls på detta sätt också tenderar att sova bättre och gå upp i vikt snabbare.

Massage

En 1986 studera vid Touch Research Institute visade att föräldrar som masseras sina för tidigt födda barn såg en 21% större viktökning per dag i sina barn än de som inte gjorde det. Börja med koppning händerna och placera dem på bebisens huvud. Din prematura hud är ganska känslig så att hon en minut eller två att vänja sig vid detta. Sedan försiktigt stroke ner hennes rygg, armar , ben och fötter samtidigt som mycket noga med att undvika alla rör , tejp eller annan utrustning . Du kan också använda baby lotion om din läkare eller sjuksköterska tillåter det . Ditt barn har förmodligen fått nog röra om hon börjar spänd upp eller gråta , eller om du märker förändringar i hennes andningsmönster

Tal

Prata med ditt barn . Använd en mjuk , vänlig ton och uppmuntrande , tillgiven ord . Detta kommer att öka ditt barns känslomässiga säkerhet , enligt Children 's Hospital of Pittsburgh.

Co-sängkläder

Twins kan trillingar och multiplar nytta av sängkläder tillsammans i intensivvård. Deras sömn blir synkroniserade, och de ger värme och komfort för varandra när de växer.

Föräldrarnas engagemang

Engagera dig så mycket som möjligt med din tidigt födda barn vård medan han är på sjukhuset. Föräldrar kan hjälpa till med sondmatning, bad, blöjbyte och mun rengöring. Även om detta kan vara skrämmande i början, är det avgörande för barnets välbefinnande, säger UCLH neonatolog, Dr Jane Hawdon.

Amning

En för tidigt fött barn mor har exakt rätt mjölk för ett tidigt födda barn, enligt Great Ormond Street Hospital. De flöden kan vara kort i början, men eftersom mjölken är så bra för barnet, bör modern ta varje tillfälle att amma. Om de barn är för svag för att spärren och suga på rätt sätt kan modersmjölken uttryckas och matas till hennes barn med en flaska eller spruta.

Previous:nothing Next:negativa effekterna av tryckta medier

Relaterade artiklar


 • Varför hårbotten har större & djupare folliklar?
 • tecken på mensen kommer
 • typer av stress relievers
 • Hur beräknar jag globulin?
 • felsökning av en P90X dra upp bar
 • metoder för att minska rökning
 • behörighetskrav för hospicevård
 • hur man kan jämföra omvänd osmos vatten
 • hur man beräknar optimala hjärtrytm
 • instruktioner för peg sondmatning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com