viktiga delar av människokroppen

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-26
Vissa människor skulle säga att ben, armar, händer, ögon, mun, öron och näsa är viktiga delar av kroppen. . Men för att uppehålla livet, de viktigaste delarna av kroppen inre delar. Utan fungerande inre delar, kan din kropp inte att fungera korrekt och livskvalitet förändras.

Brain

Hjärnan styr nervsystemet. Hjärnan funktioner inkluderar känsla, tanke, minne, tal, sensorisk integration och mottagning, samordning och muskelkontroll. Den mänskliga hjärnan har miljarder nervceller som kallas neuroner som är ansluten till fler nervceller dock synapser. Det finns tre huvudsakliga delar till hjärnan: hjärnstammen, som är ansluten till ryggmärgen och kontroller hjärtslag, andning och matsmältning, lillhjärnan, som kontrollerar koordination och balans, och hjärnan, som styr sinnena inklusive beröring, syn och hörsel .

Heart

Hjärtat är det organ som håller blodet flödar genom kroppens blodkärl och artärer med rytmiska och upprepade sammandragningar. De övre två kamrarna i hjärtat är höger och vänster atria, och de två nedre hjärtats kamrar är höger och vänster kammare. Den vänstra och högra sidan av hjärtat är dividerat med septum. Det mänskliga hjärtat har fyra ventiler som reglerar blodflödet. Den trikuspidal styr blodflödet mellan höger kammare och höger förmak och pulmonell ventil styr blodflödet från höger kammare till lungartärerna, vilket i sin tur bär blod till lungorna för syresättning. Den mitralisklaffstenos bär syrerikt blod från lungorna till vänster kammare och vänster förmak . Aortaklaffen är den största artären som levererar blod till hela kroppen .

Lungor

ligger i brösthålan , lungorna ger syre till blodet när luft inhaleras och andas ut koldioxid . Efter att blodet syresätts , är det tillbaka till hjärtat via pulmonell ven . Höger och vänster sida av lungan har den främre pannloben , mediala lob och bakre lob . Den högra sidan har tillbehöret lob , som är mycket liten och i samband med den högra bakre lob .

Njurar

Njurarna upprätthålla den kemiska balansen i kroppen genom att utsöndra överskott vätska och slaggprodukter i form av urin. Den mänskliga kroppen kan överleva med en njure, men när en eller båda njurarna inte fungerar korrekt, är dialys krävs för att artificiellt simulera njurfunktionen i att befria kroppen från vätska samt avfall.

Lever

Levern upprätthåller ett lämplig nivå av glukos i blodet, filter skadliga ämnen, tillverkar urea och bryter ner fett i kroppen. Den grundläggande funktionen av levern är att hålla sammansättningen av blod på samma sätt som det måste vara i en frisk person.

Previous:nothing Next:varför tappar spädbarn sitt hår?

Relaterade artiklar


 • anvisningar om hur man byter batteri på en zoom skoter
 • Vilka är de viktigaste typer av bakterier?
 • typer av muntliga bakterier
 • Damm och eksem
 • Vilka är fördelarna med en CPM-maskin?
 • saker att göra med tvättsprit
 • Gerber mat smaker
 • tyngdlyftning regler för kvinnor
 • rättsmedel för gnetter
 • syv kroppshållning tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com