den bästa mat för kvinnor att äta

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-18
Även hälsosam mat ge näringsmässiga fördelar för människor i alla åldrar , etnicitet och kön , kan vissa typer av livsmedel vara särskilt fördelaktiga för kvinnor . I sin artikel om Cooking Light , dietist Maureen Callahan sägs att vetenskapen har visat att vissa livsmedel kan bidra till att förebygga sjukdomar och symtom kvinnor är utsatta för sådant som hjärtsjukdomar , benskörhet , bröstcancer och värmevallningar . Andra livsmedel som äts av kvinnor kan hjälpa till att bekämpa anemi och förebygga urinvägsinfektioner.

Tomater

Tomater, om rå, kokt, konserverad eller blandas i såsen, är bland de bästa mat för kvinnor äta på grund av deras höga halter av lykopen. Enligt Journal of Nutrition, en Boston studie utförd av en grupp medicinska forskare på mer än 40. 000 kvinnor visade att när fytokemikalier och lykopen finns i produkter av tomater som förbrukats, risken för hjärt-kärlsjukdom, en sjukdom som hotar kvinnor, kraftigt minskat . När kvinnor lägger lykopen innehåller tomater produkter i sin kost, kan de minska sina chanser att få sjukdomen.

Mörkt kött och spenat

Nursingdegree. net listor mörkt kött och spenat bland de 100 bästa mat att kvinnor ska vara äta på grund av deras höga halter av järn. Äta järnrik mat såsom mörkt kött och spenat är viktigt för kvinnor, särskilt de i barnafödande ålder eller de som är gravida. Enligt MayoClinic. com är kvinnor ofta naturligt brist på järn och behöver äta järn-berikade livsmedel för att förhindra anemi.

Valnötter

A 2008 studie utförd av American Institute for Cancer Research visade att äta två servering av valnötter varje dag är direkt kopplad till förebyggande av bröstcancer , liksom den minskade tillväxten av tumörer i bröstet . Eftersom kvinnor är i riskzonen för bröstcancer , lägga valnötter till kosten är en viktig steg att ta mot förebyggande åtgärder.

Tranbärsjuice

Enligt Cooking Light 's Callahan , hjälper tranbärsjuice kan förebygga och behandla urinvägsinfektioner hos kvinnor . Callahan visar att tranbärsjuice innehåller vissa antioxidanter som kallas proanthocyanins som håller infektionen bakterier fastnar i urinblåsan väggar där det kan rasen infektion .

Mjölk och Mager yoghurt

Enligt Nursingdegree. net, är mager yoghurt en av de 100 bästa mat att kvinnor bör äta tillsammans med mjölk och andra kalcium-rika livsmedel. Livsmedel som innehåller mycket kalcium är viktiga för kvinnor, eftersom de befästa och stärka skelettet, vilket minskar och kan även förhindra benskörhet senare i livet.

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med att sitta på en boll?

Relaterade artiklar


 • excerise boll övningar
 • läkemedelssäkerhet utbildning
 • Fördelarna med solljus
 • funktioner av de kvinnliga reproduktiva systemet
 • hur man väljer en invärtesmedicinare
 • verktyg som barnläkare användning
 • bröstutveckling hos barn
 • hur du schemalägger ett läkarbesök
 • hälsofrågor för afroamerikaner
 • Hur beräknar jag globulin?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com