en lista på parasiter som kan vara i den mänskliga kroppen

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-04
Parasiter äta upp andra varelser för att överleva och ofta olyckliga värd kommer att vara en människa. Infektion dödar sällan värden men oftast resulterar i skador, allt från hudirritationer och magbesvär till svår sjukdom. Parasiter är vanliga och finns i många former och former, inklusive maskar, kvalster, löss och även virus. Lyckligtvis infektioner är oftast lätt att behandla med antiparasitära läkemedel.

Virus

Den vanligaste typen av parasit som finns i en mänsklig kropp är viruset, och alla kommer att vara värd för dessa någon gång i sitt liv, oftast genom en vanlig förkylning eller influensa. Virus är encelliga organismer, osynliga för blotta ögat, och sprids genom kontakt med smittade personer.

Löss

Löss är små parasiter som reproducerar och lever på håriga delar av kroppen, ofta i hårbotten eller offentliga region , och äta upp värdens blod. Löss angrepp är obehagligt och kan leda till klåda och hudirritation. Vissa arter kan orsaka tyfoidfeber. Löss sprids lätt när människor i nära fysisk kontakt med varandra.

Sarcoptes scabiei

Sarcoptes scabiei är ett litet kvalster som gräver under ytan av huden för att lägga sina ägg. Sin närvaro på en människa värd orsakar en hudsjukdom kallad skabb. Symtom på skabb inkluderar en intensivt kliande hudutslag. De kvalster som orsakar skabb sprids genom hud-mot-hudkontakt, vanligen genom att hålla hand med en smittad person.

Bandmask

Bandmask är långa, platta maskar som lever i tarmen. Infektion kommer från förorenat vatten eller genom att äta dåligt tillagat kött och fisk. Bandmask kan orsaka hälsoproblem, bland annat buksmärtor.

Trikiner eller Springmask

trikiner, även känd som springmask, lever i tarmen och liknar kort, ljust trådar av bomull. De kan ses i avföringen. Symtom på angrepp inkludera svår klåda runt anus och vulva, speciellt under natten.

Rundmask

Rundmask är större än trikiner utan också lever i tarmen. De orsakar sällan symtom i tarmen men kan orsaka stora hälsoproblem, inklusive blindhet, om de flyttar till andra delar av kroppen, såsom ögat. Rundmaskar sprids genom kontakt med katt och hund avföring.

Previous:nothing Next:mentala aktiviteter för äldre

Relaterade artiklar


 • gammaldags sätt att stoppa hosta
 • hur man håller passa med ett kors ryttare
 • Damm och eksem
 • hur du kan få recept linser i andra ramar
 • ben muskler i kroppen
 • vad är ansvarig för ärftliga egenskaper?
 • anställdas hälsa utbildning
 • daglig verksamhet för pensionärer
 • hur man hyra en ozon maskin
 • olika typer av handikapp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com