hur man kan stödja någon vid livets slut

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-22
End-of-life vård brukade vara alla om läkare fatta beslut och skriva order på ett sjukhus diagram. Men idag vårdkvalitet innebär att återföra så mycket kontroll som möjligt för patienten. En artikel i Journal of American Medical Association, "rankade de frågor som är viktigast för obotligt sjuka, och inte helt oväntat, vara omgiven av nära och kära är nära toppen. Genom sin närvaro kan familjer och vänner ge ett betydande fysiskt, känslomässigt och andligt stöd

Du behöver:.
SPRIDARE.
Alkoholfri lotion.
CD-spelare och CD-skivor.
Favoritböcker.
Oscillerande fläkt.
Familj foton.

fysiskt stöd


1.
Titta din älskade efter tecken på att smärtan blir värre. För många döende patienter, är rädslan för hänsynslösa smärta starkare än rädslan för döden. Var inte rädd att be ökningar gör av medicinering.
2.
Höj sängens fotända eller vända patienten på sidan för att ge lindring om andningen blir försvårad. När döden är nära , kan vätskor samlas i halsen eftersom försvagade muskler inte kan rensa ut dem .
3 .
Titta efter tecken på uttorkning och hudirritation . Erbjudandet is chips och läppbalsam . Massera försiktigt en alkoholfri lotion i huden för att lindra torrhet och ger värme av mänsklig kontakt . Ändra din älskade en position regelbundet för att förhindra liggsår .
4 .
Hjälp med utfodring små portioner mat , men kom ihåg att många döende människor har ingen aptit . Tvinga inte mat eller dryck på någon som är resistenta . Ökad smärta eller kvävning kan vara ett resultat .

Emotionellt stöd


1 .
vara advokat . Det är vanligt att den döende att frukta dö ensam och många är speciellt rädda för att dö på ett sjukhus . Om din älskade man har varit hemma eller i hospice , gör allt ni kan för att förhindra överföring till ett sjukhus . Välbekanta omgivningar ge den mest bekväma .
2 .
vara en villig lyssnare . Ångest är vanligt som folk nära döden . De oroar deras smärta blir för mycket att bära . De oroa sig för hur de som de lämnar efter sig kommer att få tillsammans . De oroar sig för vardagliga sysslor som att gå hunden och betala räkningarna . Försäkra din älskade att allt tas om hand . Om ångest är svår , tala med läkare om förskrivning av läkemedel .
3 .
Ge en mysig atmosfär och hålla röster och ljus låga . Vissa tycker om att ha en fläkt på i rummet , lika mycket för det hum som för cirkulerande luft. Spela CD-skivor av din älskade en favorit musik eller läsa för henne från en favoritbok .
4.
minnas glada tider genom att gå igenom de album familjefoto tillsammans. Uppmuntra vänner att göra samma sak, så länge din älskade man kan tolerera verksamheten.
5.
Bo i närheten även när det blir tufft. Tyvärr, som i slutet närmar sig, familj och vänner kan besöka så ofta. Det är svårt att se någon lida och att möta den verklighet som hon kommer att vara borta snart. Kom ihåg hur viktig din närvaro är.

Andligt stöd


1.
Schemalägg ett besök av din älskade en andlig rådgivare. Vara rätt med Gud är nära toppen på ett döende lista över problem.
2.
Håll din älskade en hand och be tillsammans. Läs från religiösa texter eller spela CD-skivor av favorit andliga låtar.
3.
Berätta din älskade hur viktigt han är för dig. Dying folk vill veta sitt liv hade mening. Även om patienten är medvetslös, han fortfarande kan ha möjlighet att höra och förstå dina ord.
4.
Hitta sätt att göra din vårdgivare jobb lättare. Skapa en gratis webbplats via CaringBridge eller en liknande organisation. Ditt inlägg kommer att hålla alla uppdaterade om din älskade en förutsättning, och vänner och familj kommer att njuta skickar meddelanden av stöd. Var villig att ta emot hjälp. Vårdkrävande är en ansträngande jobb och hjälp av andra kommer att ge dig mer tid att stanna vid sängkanten.


Previous:nothing Next:knä balans övningar

Relaterade artiklar


 • aktiviteter för sensorisk integration i skolan eller hemma
 • hur man be en läkare om råd
 • barnens dagliga kosten
 • effekterna av tobak på fostret
 • pediatriska robotkirurgi
 • Vård & terapeutisk kommunikation
 • navelsträngsblod information
 • Omron hem-711acn2 instruktioner
 • vad är verkligt ålder?
 • hur du kan få recept linser i andra ramar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com