peak flödesmätare instruktioner

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-12
Personer med astma eller andra lungsjukdomar måste kunna spåra sin lungfunktion. En topp flödesmätare är ett enkelt verktyg som mäter luftflödet från en patients lungor. Mätningen kallas PEF ränta eller PEFR. Mätaren mäter den mängd luft att bli utvisade och uttrycker det i liter per minut. När det används på rätt sätt, det är ett effektivt sätt att spåra andas mönster som kan behöva vård

Du behöver:.
Peak flödesmätare
. Inhalatorn.

Använda Peak Flow Meter


1.
Stå upprätt och placera kroppen så att lungorna lätt kan expandera. Flytta flödeskontroll med sitt lägsta läge. Vissa vågar gå till noll men de vanligaste lägsta behandlingen kommer att vara 100 liter per minut.
2.
Ta flera djupa andetag, andas ut med kraft innan du tar ett djupt andetag för mätning.

3.
ner mätaren i munnen, hålla tungan ur vägen, och andas ut kraftfullt och så snabbt som möjligt. Håll din hållning rak.
4.
Vänta ett par minuter, andas normalt, och sedan upprepa processen flera djupa andetag innan kraftfullt utandningsluften som ska mätas.
5.
Upprepa processen en tredje gång, precis som tidigare. Spela in de bästa mätningen av de tre som din PEF takt.

Upprättande av en rutin


1.
Låt sjuksköterska eller läkare att utföra en topp test flödesmätare under ditt kontor besök. Mätaren vanligtvis kommer att knytas till en maskin och den första PEF mätning kan bli en del av din permanent post. Läkaren kan be dig att andas in flera puffar ett läkemedel mot astma. Efter att ha väntat tio minuter eller så, skall provningen upprepas för att bedöma läkemedelseffekt på lungfunktionen.
2.
använda mätaren dagligen hemma enligt läkarens anvisningar.
3.
anteckna minst sex värden i tider då dina lungor fungerar normalt, både i morgon och kväll under en treveckorsperiod. Beräkna ett genomsnitt för morgon och kväll separat. Förvänta dig det genomsnittliga morgonen behandlingen vara mindre än kvällen genomsnittet.
4.
Hålla ett ständigt fil för topp flödesdata och notera rutiner behandling under perioder av nöd. De flesta som använder peak flödesmätare har lungproblem som kan vara intermittent, men återkommer hela livet. Håll en permanent fil på din topp flödesdata och de rutiner som behandling i båda lungorna nöd period. Dokumentationen skall innehålla meter varumärke och specifikationer, datum, läkare, tid på dagen, toppen mätaravläsning för varje provning och beräkning av procent lungkapacitet.
5.
Vidta åtgärder när det behövs. Ett system har inrättats för att hjälpa till att identifiera när åtgärder bör-en del kallar det trafikljuset konceptet. När värdena är inom 80 till 100 procent av din genomsnittliga PEF, är din personliga ljusgrön, full energi tillgänglig. Din gula försiktighet ljus ska komma på om dina avläsningar mellan 50 och 79 procent av normal nivå. Du kan behöva följa den rutin som fastställts av din läkare för att förhindra en fullständig astma bifoga. Den röda lampan tänds när din volym är under 50 procent av den normala. Rött innebär att det är dags att söka medicinsk prövning och behandling.


Previous:nothing Next:jämföra HoMedics kudde massageapparaterna

Relaterade artiklar


 • Vikten av torkning händerna efter tvätt
 • den genomsnittliga vikten och höjden på en kvinna
 • Hur vet jag om kryckor är rätt inställda?
 • säkerhet telefon öronsnäckor
 • aerob konditionstest
 • hur reparera trasiga glasögon
 • husläkare praktiken kontra allmän praxis
 • innebörden av ett IQ-test
 • behörighetskrav för hospicevård
 • buggar som ser ut som vägglöss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com