rullstolsbunden övningar

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-10
Att vara rullstolsbunden kan antingen vara en funktionsnedsättning eller ett adaptivt sätt att leva. Träning ökar styrka, flexibilitet, muskeltonus och, särskilt för rullstolsbundna, rörlighet och självförtroende. Innan man påbörjar någon ny motion rutin, rådfråga en läkare, sjukgymnast eller personlig tränare för att avgöra vilka övningar är bäst.

Chest Press

En bröstpress är en förening tyngdlyftning övning som kräver att vapen att skjuta vikten från bröstet . Dessa övningar gynna bröst , axlar och muskler Triceps . För att utföra en bröstpress , förankra ett motstånd band säkert bakom din rullstol och ta ett slut i varje hand . Höjer armarna tills de är parallella med golvet , med knytnävarna pekande framåt. Tryck framåt och sträcker armarna framåt . Upprepa 10 gånger .

Rodd

Rodd övningar ger en grundlig kardiovaskulär träning och fokuserar på överarmen musklerna . Med ett motstånd band förankrad i framför rullstolen , greppa handtagen med armarna längre . Sitter rakt upp , böj armbågarna och dra tillbaka mot din torso , klämma ihop skulderbladen . Återgå till utgångsläget och upprepa 10 gånger .

Triceps Extension

triceps består av tre delar muskel i baksidan av överarmen . Triceps är ansvariga för majoriteten av vapen " driver rörelser, som driver en rullstol . Triceps förlängning övningar börjar med säkra motstånd bandet bakom rullstolen. Ta tag i ena änden och höja den armen så att armbågen pekar framåt och händerna pekar på taket . Förläng armen framåt , hålla armbågen stilla , innan han återvände till utgångsläget. Upprepa 10 gånger per arm .

bicepscurl

biceps nytta rullstol patienter med muskulär styrka och uthållighet . Biceps börjar med att förankra motstånd bandet framför rullstolen . Ta tag i ena änden med utsträckt arm och handflatan uppåt . Curl slutet i en båge mot axeln innan den sänks till utgångsläget . Upprepar 10 gånger för varje hand.

Crunches

En av de viktigaste typerna kärna motion är buken motion . Buken övningar är lätta, nyttiga och inte kräver någon särskild utrustning. Grundläggande crunches för en rullstol patient, dock kan behöva bistånd. Liggande på golvet med händerna vid sidorna, lockar bålen upp, som om blickar mot knäna. Håll denna position i några sekunder innan den sänks kroppen till utgångsläget. Upprepa 10 gånger.

Sport

I världen av adaptiva sport att behålla en rullstolsburen patienter aktiv är ganska expansiv. Basket, fotboll, cykling, tennis och simning är bara några alternativ och värdefulla, särskilt till de mest konkurrenskraftiga av patienterna. Med små justeringar , har rullstolsbundna idrottare hittat ett sätt att fortsätta att delta i deras favoritlag .

Previous:nothing Next:Hur är huvudlöss sprids

Relaterade artiklar


 • betydelsen av PSA-nivåerna
 • hur man byter en lins i mina glasögon
 • livsmedel för att undvika under morgonen sjukdom
 • yogaställningar för barn
 • gammeldags förkylning
 • hur man ska tolka en genogram
 • Har du skölja disken i varmt eller kallt vatten?
 • hur man håller skorna på en klubb foten spädbarn
 • hur man kvalificera sig för gratis recept på en låg inkomst
 • Vilka är farorna med infraröd värme?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com