skälen för kryckor

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-01
Stödjande enheter såsom kryckor är inte en ny uppfinning. . Enligt eMedicine Hälsa, datum de till åtminstone 2830 f. Kr. , vilket framgår av ristningarna på en egyptisk grav. Den krycka, förklarar Michael Whittle i "gånganalys," kan erbjuda mer stöd än en käpp för att den har båda "fästpunkter" på kroppen-i handen och överarmen. Således kryckor tillåter människor att vara mer rörliga samtidigt Sila bort en skadad kroppsdel.

Brutet ben

Brutna ben är en vanlig orsak till att använda kryckor. Enligt Whittle , människor använder ofta axillär kryckor , som passar under armhålan , för ett brutet ben . Denna typ av krycka inte bör användas under en längre tid , säger han , eftersom det inte är idealisk för att förflytta en persons vikt och kan till slut skada blodkärl och nerver . Men människor med brutna ben använder ofta axillär kryckor för att öka på kort sikt rörlighet .

knäskada

knäskador kan vara allvarliga och tar lång tid att läka . Enligt Health Central , sport aktiviteter är den vanligaste orsaken till knäskador . Vissa kommer plötsligt, medan andra hända från upprepade stress under lång tid. Kryckor är ofta en del av en rehabiliteringsplan för knäskador.

Fotskador

fotskador kan vara komplicerad och kräver en lång period av läkning. Enligt MedLine Plus, har varje fot 26 ben, 33 leder, och mer än 100 senor, ligament och muskler, så många olika skador kan hända. Plus, fötter får en massa stress från att stödja vikten på hela kroppen. Kryckor kan hjälpa fotskador att läka.

stukad fotled

Kryckor ibland hjälpa människor att återhämta sig från fotledsstukningar. Husläkare råd att använda kryckor så länge det gör ont att stå på foten. Följ alltid läkarens råd, eftersom varje fall är olika, och använda kryckor som en del av en större plan för att läka det skadade benet. Var medveten om att ligament skador eller andra trauma som kunde ha hänt tillsammans med vrickning.

Stroke

Människor som drabbats av en stroke ibland använda kryckor för att hjälpa dem att återvända till ökad rörlighet, enligt American Academy of ortopeder. Kryckor kan hjälpa patienter balans när de börjar röra sig mer . Men kryckor kräver en samordning så att användaren inte skadar sig själv genom att använda dem felaktigt , och därför kan en strokepatient börja med en rullator och framsteg kryckor . Som alltid , det beror på hennes läkare eller terapeut beslut .

Förlamning

Patienter med vissa former av förlamning kan ibland använda kryckor för att bli mer aktiva , enligt eMedicine hälsa . Återgå till upprätt läge även gynnar en persons hälsa genom att förbättra cirkulationen , minskar kalcium förlust och öka njurar och lungor " fungerar , enligt hemsidan .

Amputation

Vissa människor måste förlita sig på kryckor eftersom en del av ett ben eller fot måste amputeras. Vissa människor med proteser behöver inte kryckor, medan andra inte gör, på grund av ett antal faktorer. Kryckor kan hjälpa en person att anpassa sig till fots med en protes, eller de kan användas på lång sikt. Det Amputee koalitionen hemsida understryker att se kryckor är korrekt inställda enligt en professionell vård.

Previous:nothing Next:hur man kan jämföra nettokostnaderna hälsa täckning

Relaterade artiklar


 • hur man bygger muskelmassa efter 40
 • checklista för vad man ska ta till sjukhuset när man har barn
 • rastlös sovande barn
 • zinkoxid salva & bebisar
 • buggar som ser ut som vägglöss
 • typer av antiperspiranter
 • hem rättsmedel för gnetter
 • livsmedel för att undvika under morgonen sjukdom
 • hur man skriver en kunskap diagnos underskott ammande
 • vilken mat kan köpas med matkuponger i Louisiana ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com