stadier av klara ett dödsfall

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-18
Sorg är en mäktig känsla och en naturlig reaktion på förlust av något eller någon du älskar. Experter är överens om att det finns flera stadier av sorg, men det exakta antalet steg, beroende på expert, varierar från fem till sju. Varje människa upplever dessa steg olika beroende på personlighet, livserfarenheter, tro, coping stil och även ålder. Det finns ingen rätt sätt eller tidtabell för sörjande.

Shock eller misstro

Efter att ha mottagit nyheten om dödsfallet av en nära anhörig, många människor få domningar i början, har svårt att tro det som hänt. Det kan vara ett känslomässigt tid med känslor av djup sorg, tomhet, förtvivlan och ensamhet.

Denial

Förnekande är en annan fas liknar misstro. Du kan berätta för dig själv, "Det här kan inte hända!"

Vrede

Ilska kan variera från mild irritation till extrem vrede och raseri. Människor direkta ofta denna ilska på förlorade älskade en, på sig själva eller passiv-på främlingar, läkare eller Gud.

förhandlingar

När hantera döden av ett älskat en, kan du försöka att förhandla med en högre makt, ber om saker som skall göras rätt om du gör något i gengäld.

Guilt

Om du har upplevt en olycka som orsakats någon annan att dö, kan du känna efterlevandepension skuld. Du kanske undrar, "Varför fick jag inte dö i stället?" Du kan också känna skuld att du inte skulle kunna förhindra död, eller att du kände lättnad om din älskade dog efter en längre tids sjukdom. Det är vanligt att känna skuld för något du kan-eller kanske inte-har sagt eller gjort innan din älskade dog.

Depression

Depression kännetecknas av en brist på omsorg, eller förlust av intresse, vad som händer i ditt liv. Du kan känna djup sorg eller hopplöshet, samt extrem trötthet och andra fysiska symptom. Det finns olika nivåer av depression. Om du är extremt deprimerad eller funderar på självmord, söka professionell hjälp omedelbart.

Godkännande

I uppbyggnadstiden, kommer en person att en förståelse för att händelsen ägde rum, det finns ingenting som kan göras för att ändra den och att livet måste gå vidare. När du har nått detta stadium, kommer du att känna fortfarande ledsen och missar din älskade, men du kommer att inse att den person som dog vill att du ska leva ett lyckligt och meningsfullt liv.

Previous:nothing Next:typer av kroppsdelar

Relaterade artiklar


 • Hur beräknar jag tidalvolymen med idealvikt ?
 • långsiktiga fördelarna med att äta hälsosamt
 • äldre psykisk misshandel
 • När inträffar mest sol skador hud?
 • typer av kroppsdelar
 • den genomsnittliga vikten och höjden på en kvinna
 • rostvatten problem
 • amning tips för nya mammor
 • hur du schemalägger ett läkarbesök
 • drogförebyggande musikprogram
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com