Hur ser löss ut?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-16
Löss inte diskriminera på grundval av hårlängd, färg, eller ålder. De kommer gärna hoppa från en mänsklig värd till nästa. Det finns miljontals fall av löss varje år. När vi tänker på löss, tror att vi oftast av huvudlöss. Faktum är att människor kan vara värd tre olika typer av löss: huvudlöss, kropp löss, och blygd löss. Husdjur och djur spelar ingen roll i överföringen av löss. Löss är parasitiska insekter som lever av blod

Du behöver:.
Tejp
. Tungspatel.

Identification

Huvudlöss ( Pediculus humanus capitis ) är vinglösa insekter som är knappt synlig . De är grå-vit i färgen och ca 2-3 mm lång. De kan misstas för mjäll . Varje hona bor i en månad och kommer att producera 70-10 ägg ( gnetter ) . Det är svårt att ta bort huvudlöss eftersom de är fästa med en vattentät klibbig substans . Dessa nits kan hittas på huvudet , ögonfransar och ögonbryn . De är vanliga i förskola och elementära barn . Blygdbenets löss , känd som Phthirus pubis , är små sex -benta varelser som ser ut som krabbor . Dessa löss är vita till brunaktiga i färgen och har en oval form. Om de har mat vänder de mörkröda . . Medan de är vanligen i könshår , kan de också finnas i armhålan hår , ansiktshår , och ögonfransar . Body löss ( Pediculus humanus corporis ) likna huvudlöss men är mycket större än de andra typerna . De kan bo var som helst på kroppen . En hona kan lägga ca 300 ägg eller mer under sin livstid . Medan huvudlöss lever i hårbotten , kroppen löss foder och sedan krypa in i kläder sömmar .

Effekter

I samma ögonblick som löss besluta att göra dig sitt nya hem, vet du. Huvudlöss kommer att kännas som en kittlande känsla längs scalp. You kan också känna att något rör sig runt i håret. Som chef lus biter i hårbotten, det är klåda. Detta är en allergisk reaktion på saliv. Huvudlöss är mycket aktiva på natten och det blir svårt att sova. Sår kan utvecklas om du hela tiden skrapa huvudet. Bakterier kan spridas från fingrarna till hårbotten orsakar en infektion. I vissa fall kan människor ha blygd löss utan några symptom. De flesta människor klagar över intensiv klåda som blir värre på natten. De biter av blygd löss kan resultera i blå-grå märken på insidan av låren och skrevet. Symtom på kroppen löss är konstanta och intensiv klåda. Du kan utveckla ett utslag som ser ut som små welts. Klåda är mest intensiv runt midjan, ljumskarna och låren. Om du har haft kroppen löss på länge, kan däremot infektionen bli mörkare och tjockare huden.

Typer

Löss behöver värme och fukt att ruva. Stadier av huvudlöss är NIT, nymf och vuxen lus. Nits är ungefär lika stor som ett knappnålshuvud och lucka i 7-10 dagar. När de kläcks de blir genomskinliga. En NIT använder luft som den sväljer och fördriver genom ändtarmen för att skapa en luftbubbla. Denna luftbubbla tvingar NIT ur sitt fodral. En NIT som kläckts kallas en nymf. Det är utseendet liknar en vuxen lus, men mycket mindre. En nymf måste äta upp av blod inom 40 minuter om den ska överleva. Inom 7-12 dagar kommer nymfen molt ca 3 gånger innan den blir vuxen. Löss lever upp till 30 dagar.

Förebyggande /Lösning

Det finns en mängd olika pediculicidal schampo, aerosoler, och sköljer som kan behandla huvudlöss. Det kan ta två program innan alla äggen förstörs. När du tillämpar en behandling, använd en fintandad kam eller en lus kam. Leta efter löss när håret är vått. Gör små delar av håret och kamma mot hårbotten. Upprepa kamning metod var 2 till 3 dagar för 2 veckor. Huvudlöss kan leva upp till 48 timmar utan en värd så är det nödvändigt att desinficera alla personliga saker som kom i kontakt med de angripna hårbotten. Tvätta och torka på de hetaste cykeln för att förhindra reinfestation. Blöt alla borstar och kammar i 15 minuter i varmt vatten. Alla objekt som inte kan tvättas bör tas i en lufttät plastpåse i två veckor. Alla medlemmar i hushållet som är angripet bör behandlas på samma gång. Offentliga löss är inte dödats med bara tvål och vatten. Det är nödvändigt att använda en vara som innehåller pyrethrin (1%) eller Pymethrin (1%) att bli av köns löss. Sängkläder och kläder ska tvättas och torkas på de hetaste cykeln. Sök ögonfransar och ögonbryn för löss eller gnetter. Applicera vaselin på området 2 gånger dagligen i minst en vecka. Det är oftast inte nödvändigt att söka behandling för kroppen löss eftersom de lever huvudsakligen på kläder. Ett angripet person bör ta en dusch och få ett nytt byte av kläder. Det rekommenderas att begagnade kläder, sängkläder, handdukar eller skall tvättas noggrant eller kastas bort. Löss och gnetter kommer att dödas när tvättas i varmt vatten med minst 140 grader C. När tvättas, torr på högsta värme cykel i en halvtimme. Ta en over-the-counter antihistamin för att lindra klåda.

Varning

Huvudlöss sprids genom direkt kontakt. Sätt att överföringen omfattar dela kuddar, kammar, borstar och mössor. Blygd löss överförs vid sexuell kontakt med en infekterad person. Risken för att få blygd löss ökar om du har flera sexpartners eller om du delar kläder eller sängkläder med någon som är infekterad. Barn kan få blygd löss efter att ha icke-sexuellt kontakt med sin förälder. Body löss kan angripa kläder, handdukar och sängkläder och kan vara utan en mänsklig värd för upp till en månad. Body löss kan angripa snabbt om personen bor i trånga miljö eller där det är dålig personlig hygien. Body löss kan angripa någon, men är vanliga i de hemlösa som inte kan ha god hygien.

Previous:nothing Next:medicinsk rådgivning om allergier

Relaterade artiklar


 • vad händer om en människa tar metacam?
 • rullstolsbunden övningar
 • CT-scanning fakta
 • Vikten av torkning händerna efter tvätt
 • hur du tar bort en kontaktlins från ditt öga
 • hur man trimmar en inåtväxta tånagel
 • artificiell insemination förordningar
 • rostvatten problem
 • hur man kan jämföra varm dimma luftfuktare
 • hur man återställer Clearblue bildskärmen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com