användning av dermabond

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-20
Dermabond är ett flytande bindemedel som används av läkare för att stänga sår, enligt Dermabond förpackningen. Dermabond används ofta i stället för stygn för att stänga sår, skärsår och snitt. Den är flexibel och vattentät, med bekväma sår som naturligt kommer ut som såret läker. Det finns flera användningsområden för Dermabond, vilket gör sårläkning processen enklare och bekvämare.

gynekolog

gynekolog kirurgi snitt , till exempel en C-avsnitt , brukar använda Dermabond få igen såret , uppger Dermabond webbplats . Detta gör det möjligt för kvinnan att röra sig fritt utan smärtsamma stygn . Eftersom Dermabond är vattentät gör detta även för omedelbar duscha . Dermabond är idealisk att använda för gynekolog operationer , eftersom kosmetiska utseende läkt sår är önskvärt. Stygn lämnar ofta bakom små ärr där varje stygn in i huden . Dermabond ger dock inga ytterligare ärr .

Quick sårslutning

Enligt Alexander Trott, författare till "sår och sår: akutvård och stängning," läkare ofta använder Dermabond för att stänga sår som behöver omedelbar uppmärksamhet. Ett exempel på en sådan omständighet är en professionell idrottsman som behöver ett sår stängd upp så att han kunde återvända till spelet i tid. Om en patient kommer till sjukhuset med ett sår som inte kräver operation, kan Dermabond användas för att stänga såret efter att ha rengjorts, undviker att använda smärtsamma stygn.

operationssår

Dermabond ofta används för att stänga snitt i allmän kirurgi, säger National Center for Biotechnology Information. Operationer som kräver snitt i buken och ryggen ofta använder Dermabond att stänga såret. Rutinmässig operationer av ansikte, hals, armar och ben också brukar använda Dermabond för tillslutning av sår. Detta är speciellt vanligt på ansiktsbehandling operationer som Dermabond undviker ärrbildning som orsakas av stygn. Maskor lämnar ofta "spår märken", eller små ärr längs båda sidor av sår som orsakats av nål och tråd inträde.

Previous:nothing Next:hur man läser en underarm temperatur med digital termometer

Relaterade artiklar


 • etiska organdonation
 • daglig verksamhet för pensionärer
 • Vilka är farorna med aloe?
 • Varför blir håret ljusare i solen ?
 • ben muskler i kroppen
 • hur man läser en underarm temperatur med digital termometer
 • jämföra joniska luftrenare
 • kön förutsägelse myter
 • hur man kan utveckla naturliga kurvor
 • farorna med rökning tonåriga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com