biverkningar av att använda duva antiperspirant

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-24
Även svettning är en normal kroppslig funktion som är nödvändig för temperaturreglering av kroppen, uppskattar de flesta människor inte lukt som har samband med den. Som ett resultat av många människor bär deodoranter eller antiperspiranter att dölja lukten. Dove deodorant, till exempel, är en populär produkt som många kvinnor använder för att förhindra underarm lukt. Vissa biverkningar som har rapporterats vid användning av sådana antiperspirant produkter inkluderar ökad risk för cancer, ökad risk för Alzheimers sjukdom, allergiska reaktioner och missfärgning av huden.

Cancer

antiperspiranter innehåller parabener, som svampdödande beståndsdelar som används som konserveringsmedel i många skönhetsprodukter samt vissa beredda livsmedel. Parabener kan ansamlas i kroppen, och efterliknar hormonet östrogen. Överskott östrogen i kroppen har visat sig öka risken för bröstcancer. Det bör dock noteras att den ökade risken för bröstcancer till följd av antiperspirant använder aldrig är vetenskapligt bevisat.

Alzheimers sjukdom

antiperspiranter innehåller aluminiumzirkoniumkomplex, en ingrediens som arbetar för att täppa till porerna i armhålorna och förhindra svettningar. Aluminiumzirkoniumkomplex finns i antiperspiranter kan finnas kvar i kroppen i över två veckor efter lokal applikation. Aluminium i kroppen kan orsaka neurologiska skador såsom Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom och kan leda till problem med minnet. Denna ingrediens är inte i deodoranter, vilket gör det unikt för antiperspirant produkter.

Allergiska reaktioner

Eftersom armarna hud är tunnare än på andra ställen av kroppen, det är mer bräcklig och utsatt för irritation. Friktionen i armhålan som orsakats av kroppsrörelser kan ytterligare irritera denna känsliga hud, och hudirritation bidrar till irritation också. Individer som kan vara särskilt känsliga för aluminiumzirkoniumkomplex omfatta dem som lider av diabetes eller för dem som har svårt att kontrollera jäst överväxt i kroppen. Dove antiperspirant innehåller också dofter, vilket ytterligare kan irritera huden för somliga, särskilt om de redan har en känd doftallergi. Symtom på allergiska reaktioner mot innehållsämnen i antiperspiranter innefattar klåda, känslig eller brännande hud.

Missfärgning av huden

Om en individ upplever irritation eller känslighet för antiperspiranter och fortsätter att använda dessa produkter kan underarm huden bli inflammerad och mörkare i pigmentering. Vanligtvis beror graden av missfärgning av huden på hur mörk den enskildes baslinjen hudton . Avbryta användningen av produkten orsakar irritation bör leda till en mer normal hudpigmentering över tiden . Användningen av blekning produkter rekommenderas inte för armhålan , sedan armarna huden så är delikat att det sannolikt skulle bli ytterligare irriterad genom användning av dessa produkter .

Previous:nothing Next:diy linsvätska

Relaterade artiklar


 • anställdas hälsa utbildning
 • handtvätt riktlinjer
 • bästa sätten att sträcka ledband
 • koppar kopparspiralen & hur det fungerar
 • säkerhet telefon öronsnäckor
 • vad är spontan andning?
 • barnens dagliga kosten
 • vad är hypertoni?
 • anvisningar om hur man byter batteri på en zoom skoter
 • fysisk aktivitet & Human Kinetics hälsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com