det bästa minnet livsmedel

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-06
Människor är extremt upptagen nuförtiden och är febrilt multi-tasking, försöka komma ihåg för mycket på en gång. . Försök att sakta ner och inte göra så många stora uppgifter på en gång. Försök också att äta hälsosammare mat, ett alternativ som kommer att gynna din hjärna och ditt minne.

B-vitaminer

Ta B-vitamin, som är av betydelse för hjärnans funktion. Du måste också äta omega-3 fettsyror, eftersom de är avgörande för bildning av celler, liksom kolhydrater, vilket leder till energi. B-vitaminer-B-12 och B-6 i synnerhet-är inblandade i frisättning av neurotransmittorer, som kommunicerar budskap till hjärnan. Om dina meddelanden blir äggröra, du kommer inte att komma ihåg saker rätt.

Vitaminerna E, A och C, och betakaroten

vitamin A, E och C och betakaroten innehåller antioxidanter som skyddar kroppen och hjärna från föroreningar (fria radikaler) som orsakar skada. Dessa vitaminer kommer att bromsa utvecklingen av minnesförlust.

Ägg

Ägg är full av bra protein och är fulla av mineraler och vitaminer. Kolin är ett näringsämne som finns i ägg som förbättrar funktionen av minnet centrum. Kolin ökar också storleken av nervceller, hjälpa dem att arbeta effektivt.

Fett och proteiner

protein och fett är viktigt för god hjärnfunktion. Fett är en del av myeline slida som omger nerverna samt en del av membranen i hjärncellerna. Om du saknar i fett, kan detta påverka hur din kropp fungerar, inklusive ditt minne.

Nötter och frön

nötter äta eftersom de innehåller protein och bra fetter. Äta nötter minskar hjärnan dimma. Sesamfrön, solrosfrön och linfrön innehåller också bra fett och protein samt antioxidanter och hjärna öka komponenter. Dessa frön kommer att hjälpa till att öka ditt humör eftersom de innehåller tryptofan, som hjärnan förändras till serotonin, en kemikalie som sömnlöshet och depression. Solrosfrön innehåller tiamin, vilket ökar kognitiv funktion samt förbättrar minnet.

Choklad och koffein

Choklad och koffein är också gott minne boosters. Seniorer uppmanas att dricka kaffe med måtta på grund av dess fördelar till hjärnan. Choklad, som är full av naturliga stimulantia, ökar endorfiner och förbättrar koncentration, fokus och minne. Choklad orsakar också dopamin att släppas, vilket gör ditt humör och kognitiv funktion bättre. En av komponenterna i choklad hjälper leverera blod till hjärnan. Choklad förbättrar verbala och visuella minne.

Tillägg

ta kosttillskott, bland annat mangan och magnesium, eftersom de energi till hjärnan. Zink hjälper till att skydda hjärnan från åldrandet och hjälper dig att undvika glömska. Kalcium, kalium och natrium är även viktiga eftersom de behövs för överföring av meddelanden. Järn är också kritisk, eftersom det transporterar syre till hjärnan och hjälper i skapandet av neurotransmittorer.

Previous:nothing Next:tips för att hålla sig borta från magen gas

Relaterade artiklar


 • vad gör linsen i ögat göra?
 • bästa sätten att sträcka ledband
 • korrekt hållning när de står och sitter
 • Ovitrelle instruktioner
 • hur man höra bebisens hjärtslag
 • strokeförening riktlinjer
 • problem med Acuvue Oasys hydra klar
 • yogaställningar för barn
 • användning av propylenglykol i livsmedelsindustrin
 • långsiktiga fördelarna med att äta hälsosamt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com