gratis potträna tips för flickor

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-24
I genomsnitt barn börja potträna runt två års ålder, är det dock helt beroende på barnet när hon kommer att lyckas. Om det är första gången potträning, eller utbildning en dotter, det finns gott om gratis tips för föräldrar, som täcker allt från grunderna till mer svåra frågor som kan uppstå under denna tid.

Outfits

När du börja potträna din dotter, försök att sätta henne i klänningar att börja med till att underlätta processen för både dig och henne. Detta plagg är lätt för henne att lyfta upp innan man sätter sig på toaletten, snarare än att försöka ångra knappar eller dragkedjor som kan vara i vägen. När hon fokuserar intensivt på att få gå på toaletten som du sa till henne att göra, kan din dotter få lätt frustrerad om det är något som hindrar henne från att faktiskt använda toaletten.

Diagram

Precis som lärarna använder i skolan, Du kan ladda ner och skriva potträning diagram för att inspirera din dotter att använda toaletten på egen hand, snarare än att förlita sig på sin blöja. Olika webbplatser har olika teman, som Disney prinsessor, Dora utforskaren, och Nalle Puh, många av dessa diagram kan skrivas ut gratis (se Resurser). Du kan använda klistermärken eller markörer för att markera de tider som din dotter framgångsrikt använts på pottan själv, ingjuta en känsla av stolthet och vilja att gå pott helt själv.

Torka

Undervisning din dotter hur man torka sig själv ordentligt efter att ha använt toaletten är viktigt för att förebygga urinvägsinfektioner. Säg till henne att hon måste torka sig i urinen först kasta papper, och få en färsk bit papper för hennes avföring, naturligtvis är det bra att använda barnvänliga termer som "pee-pee" och "poo-poo" att hjälpa henne förstå skillnaden.

föregå med gott exempel

Om du är en mamma potträning sin dotter, kan det vara värdefullt att visa din dotter hur hon behöver för att använda toaletten genom att tillåta henne att se dig göra det. Detta är dock en mycket personlig ögonblick och inte alla mammor är bekväma med denna metod att undervisa sina döttrar.

Pottstol

Du kan göra potträningen roligare för din dotter genom att inkludera henne i processen för att köpa henne första Pottstol. Ta henne till affären med er och låta henne plocka ut det som hon vill använda. När du föra den tillbaka hem, kan du anpassa även den med klistermärken och markörer, skriver hennes namn på det och låta henne praxis sitta på den för en vecka eller så med henne kläderna på för att bli bekant med hur det känns.

Underkläder

En av de största delarna av potträning är avvänjning din dotter från blöjor och få henne brukade hennes nya "stora tjejen" kalsonger. Återigen kan du ta henne till affären och ha henne hjälpa dig att välja ut vilka som hon vill bära. Detta kommer att uppmuntra henne att bära dem på egen hand och inte vara rädda att prova dem. Förklara för din dotter att stora flickor som mamma eller en annan familjemedlem bär liknande kalsonger som aldrig bör urinerat på, som behöver dras ner för att gå på toaletten, till skillnad från blöjor.

Previous:nothing Next:biverkningar av att använda duva antiperspirant

Relaterade artiklar


 • förteckning över generiska p-piller
 • typer av antiperspiranter
 • Medtronic implantat
 • alkoholmissbruk symptom
 • övningar för att sträcka i ryggraden
 • etiska organdonation
 • strokeförening riktlinjer
 • kost och hälsa tips för cesearean mödrar efter förlossningen
 • hur man förutsäga födelsedatum efter befruktningen
 • fysisk aktivitet & Human Kinetics hälsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com