hur man analyserar en syra-bas balansen

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-01
Analysera en syra-bas balans låter som en high school experiment , men det kan också erbjuda många riktiga program . Till exempel är degenerativa sjukdomar som cancer , hjärtsjukdomar, artrit , benskörhet , njur- och gallstenar och karies i samband med överskottsaciditet i kroppen . Det sättet att bestämma surt eller alkaliskt ett ämne är genom att mäta dess pH-värde , eller potentiella vätejoner . pH mäts på en skala från noll till 15 , med noll är den mest sur, och 15 det mest alkaliska (eller " grundläggande " ) . En sju på skalan betraktas som neutralt, eftersom det varken är surt eller basiskt. Det finns olika sätt att testa olika ämnen. För vatten eller organ pH test, är ett papper testremsa det enklaste och mest exakta sättet att testa hemma. För att testa marken, hem-kit finns med reagenslösning

Du behöver:.
Stålspackel
. Plasthink.
Saliven pH test kit.
Markens pH-värde test kit.
Vatten pH test kit.

Den saliven pH-test


1.
Samla en generös mängd av saliv i munnen och svälja, två gånger. Den tredje gången, släppa en liten mängd saliv på pH-papper och vänta i 10 sekunder.
2.
Jämför färgen visar på band till pH färgkarta för att bestämma pH-nivån .

Om pappret blir blå är din saliv frisk och åtgärder på 7,4 vilket är bara något basiskt. Vänta två timmar efter maten innan du testar saliv.
3.
Om det är syra (under 7,0), vänta två timmar och testa igen för att kontrollera att avläsningen är korrekt.

Vattnet pH-test


1.
Samla en liten flaska vatten för att provet pH-värdet. Ta försiktigt bort ett vatten pH teststickan ur förpackningen och kontrollera att du inte rör testet kuddar.
2.
Sänk ned teststickan helt i vattnet och ta bort efter tre sekunder. Håll remsan horisontellt med kuddar uppåt i 15 sekunder.
3.
Jämför färgen visar på dynan på den pH färgkarta för att bestämma pH-nivån i vattnet. Rent vatten har en pH-balansen i 7.

Markens pH-värde test


1.
Skrapa döda löv och växter från jordens yta med en icke-galvaniserat stål spackel. Ta bort en bit av smuts sex inches djup och en halv tum tjock. Ta bort en centimeter av jord från hålet och placera det i plasthink. Upprepa var 10 meter för att säkerställa korrekt testning.
2.
Blanda de jorden i hinken med spackel. Släpp en liten skopa jord i provröret flaskan. Lägg droppar eller pulver av pH provlösningen (beroende på vilken pH-test finns).
3.
Skaka och jämför sedan färgen i flaskan till färgen på en jämförelse diagram som i testet kit. Optimal markens pH-värde varierar beroende på vad som planteras.


Previous:nothing Next:riktlinjer för hospicevård

Relaterade artiklar


 • hur man bygger muskelmassa efter 40
 • hur man kvalificera sig för gratis recept på en låg inkomst
 • knä balans övningar
 • hur man läser en termometer under armen
 • dåliga effekterna av Coca Cola
 • vad är verkligt ålder?
 • Hur förvarar jag benstöd för rullstolar?
 • roliga övningar för seniorer
 • Vilka är de stadier en baby går igenom?
 • genetisk testning förfaranden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com